Quantcast
Channel: Grecia de Weekend
Viewing all 655 articles
Browse latest View live

Hotel Kallisti, Potos

$
0
0

Hotelul Kallisti este o combinatie ingenioasa de rustic si modern, lumina placuta si culori palide, lemn, piatra si apa. Amplasat la cateva sute de metri de plaja, in apropierea satului Potos, hotelul este o locatie foarte apreciata de turistii care aleg sa vina aici pentru o vacanta linistita intre apa marii si soarele bland al Greciei.

Hotelul are doar 22 de camere, mari si aerisite, amenajate in stil rustic, la care se adauga dotari de lux pentru confort si siguranta. Cei care au ales sa isi petreaca timpul aici au dat hotelului Kallisti note maxime atat pentru amabilitatea personalului cat si pentru amenajare si amplasare. O suita pentru 4 persoane porneste de la 75 euro / noapte.

Hotel Kallisti Potos

Hotelul Kallsti are foarte multe facilitati exterioare si interioare. Putem enumera cateva si anume piscina exterioara de dimensiuni mari, amenajata foarte frumos, barul de pe acoperis cu vedere extraordinara la mare, restaurantul, locatia speciala pentru gratar, camerele care ofera vederi fabuloase la mare de pe terase balcoane sau zone de relaxare, spatiile de joaca pentru copii si proximitatea plajei.

Daca alegeti sa va cazati la hotelul Kallisti puteti alege din cele trei tipuri de camere aflate in oferta, pe cea care va deserveste perfect interesele si dorintele. Exista camere duble sau twin, suite superioare si suite Deluxe. In continuare veti gasi aici o descriere succinta a fiecarui tip de camera pentu a putea face o alegere informata cand veti alege sa rezervati camera ideala pentru vacanta in Potos.

Hotel Kallisti Potos

Camera dubla poate acomoda perfect doua persoane. Puteti alege dupa placere tipul de pat pe care il doriti pentru ca exista aceasta posibilitate. Exista camere care au un pat dublu, doua paturi de o singura persoana sau o canapea extensibila. Camerele de acest tip au balcon spatios cu vedere la mare, baie cu cada sau dus, mini-bucatarie dotata cu toate cele necesare unei sederi confortabile, aer conditionat, TV, paturi foarte confortabile, de dimensiuni mari, intrare separata si o zona speciala de relaxare.

Suita superioara este un apartament spatios (55m²) in care se pot caza familii compuse din doi adulti si doi copii. Are in componenta un pat dublu de dimensiuni generoase si o canapea confortabila care se poate extinde. Daca doriti ca apartamentul sa contina cada cu hidromasaj trebuie sa specificati acest lucru atunci cand faceti rezervarea. Apartamentul are balcon, zona speciala pentru servit masa si o alta zona dedicata petrecerii timpului liber. Alte facilitati pe care le putem enumera sunt telefonul, televizorul, aerul conditionat, minibarul, mini-bucataria cu frigider si multe altele pe care le puteti descoperi cand faceti rezervarea.

Suita Deluxe este un alt tip de apartament, foarte spatios (60m²) dotat cu toate facilitatile necesare pentru un sejur de lux. Putem aminti faptul care acest apartament are cada cu hidromasaj, baie, bicatarie, spatiu de servit masa, TV, aer conditionat si alte dotari.

Toate camerele si apartamentele au internet gratuit prin cablu ceea ce este un mare plus. Curatenia este impecabila iar personalul foarte amabil va sta la dispozitie zi si noapte. Este disponibil serviciul de room service, puteti inchiria o masina prin intermediul hotelului si puteti cere informatii turistice prin intermediul biroului specializat in astfel de servicii. Daca doriti sa aduceti cu dumneavoastra un animal de companie, acesta este primit si cazat gratuit la acest hotel. Copiii pot fi cazati gratuit sau la un pret mai mic in functie de varsta si de disponibilitatea hotelului. Puteti discuta liber toate cerintele si specificatiile dumneavoastra cu personalul hotelului atunci cand faceti rezervarea.

Va dorim o vacanta cat mai placuta la hotelul Kallisti!

Post-ul Hotel Kallisti, Potos apare prima dată în Ghid Turistic Grecia.


Hotel Kristal, Skala Prinos

$
0
0

Hotelul Kristal este situat intr-o locatie linistita foarte aproape de plaja Dasilio. Plaja Dasilio este ideala pentru familiile cu copii mici pentru ca are plaja are nisip fin, apa este mica si fara pietre la intrarea in mare, loc in care cei mici se pot balaci in voie. Kristal este un hotel de doua stele, dar este foarte apreciat de cei care aleg sa vina aici an de an. Hotelul este inconjurat de verdeata, are o bolta racoroasa de vita de vie, o gradina cu plante, un bar pentru relaxare, terasa, vedere la gradini si alte facilitati placute. Preturile pornesc de la 25 de euro / noapte.

Hotel Kristal skala prinos

Gasiti mai multe detalii despre statiunea Skala Prinos aici.

Camera twin are doua paturi de o persoana, este decorata frumos cu mobilier din lemn de culoare maro-roscat si are balcon cu deschidere spre gradini sau spre curte. In camera veti mai avea televizor, cafetiera si fierbator electric, baie cu dus si produse de toaleta gratuite, TV, telefon si aer conditionat. Camera are 14m², este amenajata cu gust si are o atmosfera primitoare.

Camera tripla este ceva mai mare si are un pat dublu si un pat de o persoana. Camera are tot mobilier din lemn si in plus puteti avea baie cu cada, la cerere. La acest tip de camera aveti TV cu ecran plat, frigider, aer conditionat, ustensile pentru preparat ceai sau cafea si un serviciu de trezire.

Puteti servi micul dejun contra cost pe terasa sau la barul hotelului sau va puteti aventura la restaurantele din zona. Daca va hotarati sa explorati zona, este bine sa stiti ca Skala Prinou, satul si portul, se afla la o distanta de doar cateva sute de metri iar aici puteti gasi o multime de baruri si restaurante.

Hotel Kristal skala prinos

Trebuie sa mai stiti ca internetul wireless este disponibil gratuit dar numai in zonele comune ale hotelului si nu in camere, iar parcarea la hotel Kristal este gratuita. Daca doriti sa inchiriati o masina sau aveti nelamuriri in privinta obiectivelor turistice sau a posibilitatilor de petrecere a timpului liber, puteti beneficia de serviciul de inchiriere auto al hotelului si de biroul de turism pe care il gasiti tot aici.

Din pacate, cel putin teoretic, nu exista posibilitatea introducerii unui patut in camera pentru acomodarea copiilor mai mici de doi ani. Toti copiii de pana la 12 ani trebuie sa plateasca 10% din tarif si sa foloseasca paturile existente. Politicile hotelurilor nu sunt totusi fixe, de aceea puteti intreba inainte de rezervare pentru siguranta dumneavoastra. Animalele de companie sunt insa acceptate si cazate gratuit la hotel Kristal.

Preturi si alte detalii gasiti pe booking.com.

Din cele spuse de oaspetii acestui hotel, raportul pret calitate este foarte bun, gazdele sunt extrem de amabile si primitoare, zona este cat se poate de linistita iar plaja este foarte aproape. De aceea recomandam cu caldura acest hotel celor care doresc o vacanta departe de aglomeratia statiunilor mari si zgomotoase, intr-o zona mai salbatica dar extrem de frumoasa a insulei Thassos.

Post-ul Hotel Kristal, Skala Prinos apare prima dată în Ghid Turistic Grecia.

Hotel Vlachogiannis, Skala Prinos

$
0
0

Zona de nord-vest a insulei Thassos, mai exact Skala Prinos, este locul ideal pentru o vacanta linistita si relaxata pentru familiile cu copii mici. Aici plajele sunt aproape pustii dar au nisip fin, apa este limpede si curata, cu adancime potrivita atat pentru cei mari dar mai ales pentru cei mici. Hotelul Vlachogiannis este situat la doar cativa pasi de plaja Prinos si de satul cu acelasi nume.

Hotel Vlachogiannis Skala Prinos pozitionare

Desi este un hotel de 2 stele, intregul ansamblu are un aer modern, este inconjurat de multa verdeata, camerele sunt mari, luminoase si dotate cu toate cele necesare unei sederi placute. Calificativul hotelului Vlachogiannis este unul fabulos, cu note maxime pentru serviabilitatea si amabilitatea personalului, curatenie si liniste. Hotelul are doar 15 camere, este placut amenajat in culori calde si atragatoare. Pretul porneste de la 40 euro pentru o noapte si variaza in functie de perioada, despre preturi va invitam sa verificati pe booking: Hotel Vlachogiannis, Skala Prinos (dupa cum am spus de mai multe ori, acest site este doar de informare nu pentru rezervari).

Daca doriti sa va cazati la acest complex, este bine sa stiti ca puteti alege dintre cele trei tipuri de camera, twin, tripla sau cvadrupla, pe cea care va deserveste cel mai bine interesele. Orice camera ati alege, paturile sunt generoase, camerele au izolare fonica, iar curatenia este impecabila.

Pentru o alegere informata puteti citi mai jos o descriere succinta a tipurilor de camera existente in oferta si a dotarilor la care va puteti astepta in cazul in care alegeti acest hotel.

Hotel Vlachogiannis Skala Prinos

Camera twin are doua paturi de o persoana si o dimensiune de 18m². Are un balcon mare si mobilat de unde puteti admira in liniste un rasarit de soare superb sau unde puteti servi un mic dejun perfect cu vedere la mare. Alte dotari sunt aerul conditionat, TV, minibar, baie cu dus si uscator de par, internet wireless gratuit.

Camera tripla este mare si luminoasa iar aici pot sta fara probleme trei persoane in cele trei paturi disponibile. Camera are mocheta moale si curata, balcon mobilat pentru dimineti superbe cu vedere la mare, este izolata fonic, are aer conditionat, TV si restul dotarilor standard.

Camera cvadrupla poate acomoda foarte bine o familie cu doi copii. Are un pat dublu si doua paturi de o persoana. Dimensiunea este generoasa, 30m² fiind un spatiu suficient pentru o familie. Camera are mocheta, este izolata fonic, spatioasa si are un balcon mare cu vedere. Ar mai fi de amintit ca aerul conditionat, TV-ul, minibarul, baia cu dus si uscator de par sunt nelipsite din aceasta camera.

Intregul hotel are o atmosfera calda si primitoare iar gazdele sunt politicoase si amabile, dispuse sa rezolve orice problema care v-ar putea afecta concediul.

Ar mai fi de amintit faptul ca parcarea se poate face gratuit in apropiere, internetul wireless este disponibil si gratuit, iar copiii de pana la doi ani sunt in general cazati gratuit in patuturi separate. Hotelul nu are o piscina proprie dar proximitatea marii, apa de adancime redusa si plaja cu nisip compenseaza acest neajuns.

De la hotelul Vlachogiannis se poate ajunge foarte usor cu masina in portul Prinos sau in alte orase din apropiere. Traficul este redus asa incat puteti colinda in liniste imprejurimile dupa pofta inimii. Satul Prinos ofera destule modalitati de petrecere a timpului liber daca nu doriti sa petreceti fiecare zi la plaja.

Post-ul Hotel Vlachogiannis, Skala Prinos apare prima dată în Ghid Turistic Grecia.

Metsikas Residence, Limenas

$
0
0

Metsikas Residence este un hotel micut si cochet situat in nordul insulei Thassos la aproximativ 1 km de centrul orasului Limenas. Pentru cei care nu stiu, Limenas este principalul oras-port al insulei Thassos, prin care se face legatura cu restul Greciei cu ajutorul ferrybotului.

Daca doriti sa va cazati la Metsikas Residence este bine sa stiti ca a fost unul dintre cele mai cautate si rezervate hoteluri din Limenas in anul 2013 si de aceea rezervarile trebuie facute cu foarte mult timp inainte. Camerele arata impecabil, iar micul dejun este inclus in pret si se serveste zilnic intr-o zona special amenajata pentru masa. Toate interioarele sunt amenajate foarte elegant, cu mobilier din lemn, perdele in culori pastel, baile sunt foarte curate si pot avea cada sau dus. Pretul porneste de la 70 euro pentru o camera dubla, mai multe detalii gasiti direct pe booking: Metsikas Residence, Limenas.

cazare Metsikas Residence limenas thassos

Metsikas Residence are patru tipuri de camere: camera dubla, suita standard, suita deluxe si suita executive. Toate camerele sunt mari, amenajate luxos, izolate fonic, au aer conditionat si internet wireless gratuit.

Camera dubla are un pat dublu de dimensiuni mari, mini-bucatarie cu ustensile, zona de servire a mesei in gradina, minibar, frigider, fier de calcat, TV LCD cu multe canale prin satelit si prin cablu, balcon mobilat cu vedere spre munte, piscina sau gradini si  multe alte facilitati.

Suita standard are dotari de lux si o dimensiune de 27m². Paturile disponibile sunt de doua tipuri: doua paturi de o singura persoana sau un pat dublu de dimensiuni mari. Are o zona pentru relaxare, o alta zona in care se poate servi masa in gradina, baie cu produse de toaleta gratuite, halat de baie si prosoape, mini-bucatarie cu frigider, TV cu ecran plat si altele.

Suita Deluxe are un design foarte modern, un pat dublu si o canapea extensibila, balcon mare, mobilat si gradina proprie amenajata cu mobilier de gradina. La cazarea in aceasta camera se ofera papuci de casa, halat de baie, prosoape si produse de toaleta gratuite.

Suita Executive are 50m², zona de living, gradina privata unde se poate servi masa, minibar, frigider, TV, aer conditionat si alte dotari de lux pe care le puteti descoperi atunci cand rezervati aceast apartament.

Ca facilitati exterioare si interioare putem aminti piscina in aer liber, terasele, gradinile, barul, restaurantul, terenurile de joaca pentru copii, magazinul de suveniruri din incinta hotelului.

cazare Metsikas Residence limenas thassos

La Metsikas Residence internetul este gratuit si disponibil in tot interiorul hotelului iar parcarea este gratuita si nu necesita rezervare.

Daca doriti un patut pentru copiii mai mici de doi ani, acesta este oferit contra cost. Pentru copiii de pana la 6 ani se ofera cazare gratuita in paturile disponibile. Animalele de companie nu sunt acceptate la acest hotel.

Metsikas este situat intr-o zona linistita si este un hotel de lux, cu dotari la cele mai inalte standarde. Transportul din port si pana la port se face gratuit, plaja este la cateva sute de metri distanta. Va dorim o vacanta fabuloasa la Metsikas Residence!

Post-ul Metsikas Residence, Limenas apare prima dată în Ghid Turistic Grecia.

Hotel Chatziandreou, Skala Prinos

$
0
0

Chatziandreou este un mic hotel de doua stele aflat in apropierea satului Prinos. Interioarele acestui hotel arata cu adevarat impecabil. Facilitatile interioare si exterioare sunt luminoase, decorate modern si in culori vesele. Camerele sunt amenajate in tonuri de albastru marin, gazdele sunt primitoare si amabile, intr-un cuvant, acest hotel se recomanda singur daca aveti placerea de a vizita regiunea de nord-vest a insulei Thassos.

Hotel Chatziandreou skala prinos

Hotelul are o piscina mare, bar si restaurant la care se vor servi micul dejun si cina care sunt incluse in pretul camerelor. Daca aveti copii trebuie sa stiti ca aceasta este o locatie prietenoasa, cu locuri de joaca, gradini spatioase, pline de verdeata si flori si in apropierea plajei astfel incat cei mici se pot distra in largul lor fara restrictii. Despre mai multe destinatii pentru familii cu copii pe insula Thassos am scris in acest articol.

Cele 22 de camere ale hotelului sunt impartite in camere duble sau twin, camere triple si camere cvadruple. Toate camerele sunt dotate cu aer conditionat, balcon amenajat, cu vedere la munte sau la piscina, si internet wireless gratuit. Curatenia in camere se face zilnic.

In luna Iunie o camera dubla porneste de la 49 euro / noapte, iar o camera de 4 persoane de la 73 euro. Pentru detalii despre pret, rezervari sau mai multe impresii va rugam sa vizitati site-ul booking: Hotel Chatziandreou, Skala Prinos.

Daca doriti sa rezervati o camera la hotel Chatziandreou puteti alege tipurile de paturi pe care le doriti in functie de necesitate. Exista camere cu pat dublu, cu doua, trei sau patru paturi de o singura persoana, in functie de necesitate. Fiecare camera are baie privata cu cada sau dus si uscator de par. Alte facilitati pe care le puteti avea in camere sunt un frigider, TV, telefon si radio.

Hotel Chatziandreou skala prinos

Hotelul pune la dispozitia clientilor diferite servicii la care puteti avea acces prin intermediul receptiei. Astfel, puteti inchiria biciclete sau masini, aveti la dispozitie serviciu de transport de la si pana la aeroport, puteti accesa biroul de turism si alte servicii. Pentru activitati precum scufundarile exista un alt serviciu la care puteti apela tot prin intermediul receptiei. Mai exista o camera de bagaje, seif, iar parcarea se face gratuit in incinta complexului.

Asa cum am mai mentionat, Chatziandreou este un hotel primitoar si perfect adaptat pentru acomodarea copiilor. Sunt puse la dispozitie jucarii, spatii de joaca, patuturi pentru copiii de pana la doi ani si cazare gratuita in paturile existente pentru copiii de pana la 6 ani. Daca doriti un astfel de patut trebuie sa confirmati acest lucru atunci cand faceti rezervarea.

La cerere, se mai pot oferi si alte lucruri necesare copiilor precum carucior, patut pentru copii foarte mici (pana la 5 luni) si scaun special atunci cand se serveste masa la restaurant.

Hotel Chatziandreou skala prinos

Sunt absolut necesare rezervarile pentru a fi siguri de disponibilitatea camerelor dorite la acest hotel pentru ca in sezonul estival gradul de ocupare este maxim. Va dorim vacanta placuta la hotel Chatziandreou!

 

Post-ul Hotel Chatziandreou, Skala Prinos apare prima dată în Ghid Turistic Grecia.

Hersonissos Creta, Ghid turistic

$
0
0

Creta se numara printre destinatiile preferate in special de cei care prefera un sejur mai sofisticat, departe de masele de turisti care sunt de obicei in cautare de pachete all inclusive ieftine. Creta este mai mult decat o alta insula greceasca…este aproape o tara de sine statatoare, ce isi intampina vizitatorii cu peisaje spectaculoase, o multime de obiective turistice istorice si numeroase plaje sublime ce indeamna la relaxare si visare.

Hersonissos creta

Hersonissos este una dintre statiunile preferate de turistii un pic mai pretentiosi, fiind cea mai dezvoltata statiune turistica din Creta, o destinatie ce gazduieste numeroase hoteluri de lux si isi intampina turistii cu servicii peste asteptari. Este situata in nordul insulei si se bucura de un aer cosmopolit ce se datoreaza numeroaselor complexe turistice, restaurante si magazine. Mai mult decat atat, statiunea se bucura de o viata de noapte foarte activa, peisajul sau fiind dominat de numeroase baruri, cluburi si discoteci. Desi foarte vizitata de turistii tineri si cupluri, familiile cu copii nu sunt uitate, existand multe hoteluri dedicate special familiilor.

Despre statiunea Ierapetra gasiti detalii aici: Ierapetra Creta !

Cum ajungem in Hersonissos, Creta ?

Statiunea Hersonissos este situata la o distanta de 26 km de Heraklion, capital insulei, intre Anissaras si Stalis. In apropiere de aceasta statiune se afla trei sate: Piskopiano, Koutouloufari si Ano Hersonissos, preferate in general de cei care planuiesc vacante cu familia.

Hersonissos Creta Harta

Aeroportul International Heraklion N. Kazantzakis este situat la o distanta de 25 km de Hersonissos si este deservit de curse ale companiilor aeriene Olympic Airlines and Aegean Airlines. Pe timpul verii insa devine mult mai aglomerat datorita zborurilor charter ce aduc turisti pe meleagurile Cretei. De pe Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti pana pe acest aeroport veti face aproximativ 2 ore. Majoritatea turistilor romani prefera sa ajunga in Hersonissos pe calea aerului. De la aeroport veti ajunge in statiune fie cu autobuze-shuttle ce efectueaza transferul intre aeroport si hotelul ales, fie cu autobuze publice, taxiuri sau masina inchiriata.

Autobuzele ce au ca destinatie Hersonissos pornesc de la Statia de autobuze A, iar tariful unui bilet este de €3.80/persoana.

Cei care doresc sa calatoreasca cu taxiul vor plati aproximativ de €37/masina 1-4 persoane si €75/microbuz 5-8 persoane. Inchirierea unei masini costa aproximativ €150/saptamana.

Multe agentii turistice din Romania isi intampina clientii cu pachete turistice ce au ca destinatie Hersonissos si includ transportul cu autocarul. Desi aceasta varianta este mai economicoasa, transportul cu autocarul nu s-a numarat niciodata printre cele mai confortabile modalitati de a calatori.

Daca preferati sa ajungeti aici cu masina, asteptati-va la un drum ce va dura in jur de 26 de ore, distanta parcursa insumand 1.271 km. Ruta ce va trebui urmata fiind Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Lefkonas – Salonic – Atena – Creta. (despre drumul cu masina exista un articol separat)

Plajele din Hersonissos, Creta

Hersonissos creta plaje

Hersonissos gazduieste numeroase plaje, astfel ca turistii au cu siguranta de unde alege si nu vor intampina nici un obstacol in a-si gasi fasiile de nisip preferate sau golfulete ascunse, ferite de privirile curiosilor. Datorita popularitatii statiunii, ar trebui sa va asteptati la plaje aglomerate si, implicit, sa va treziti un pic mai devreme decat majoritatea, in cazul in care doriti sa va puteti alege peticul de nisip preferat sau sa mai gasiti sezlonguri si umbrele de inchiriat. Inchirierea unui set format din 2 sezlonguri, 1 umbrela si 1 masuta costa in jur de €5, insa veti putea gasi si oferte speciale ce includ inchirierea unui set format din cele mentionate mai sus si doua bauturi gratuite.

Plaja Limanakia este formata de fapt din mai multe plaje micute, intinse la poalele unor stanci. Unele plaje sunt prevazute cu umbrele, insa aceasta este singura facilitate pe care o veti intalni aici. Standuri de mancare si bauturi pot fi gasite in apropiere. Datorita lipsei facilitatilor, plajele nu sunt foarte aglomerate. Puteti ajunge aici pe jos, din Hersonissos.

Plaja situata la vest de portul statiunii este cea mai lunga plaja din Hersonissos si, prin urmare, si cea mai aglomerata. Aceasta plaja se intinde pana la Hotelul Kreta Maris si este prevazuta cu facilitati moderne, precum umbrele, sezlonguri, taverne, restaurante si centre pentru inchiriere echipamente pentru sporturi nautice. Este expusa vanturilor, astfel ca activitatile nautice de genul wind-surfing sau kite-surfing se numara printre favorite. Plaja situata la est de portul statiunii este mai mica, dar aproximativ la fel de aglomerata, aceasta pornind din dreptul Barului New York.

Hersonissos creta plaje

In zona Hotelului Silva Maris veti gasi cateva fasii de nisip ce se bucura de ape cristaline. Plajele nu sunt prevazute cu facilitati si sunt destul de des afectate de vanturile nordice. Este recomandat ca familiile cu copii mici sa evite aceasta zona din cauza valurilor prea mari.

Cele doua plaje ale Hotelului Nana Beach sunt accesibile tuturor turistilor. Una dintre ele este lata si nisipoasa, iar cealalta este mai micuta, iar fundul marii in aceasta zona este presarat cu pietre. Apa acestor plaje este destul de rece datorita prezentei unor izvoare cu apa dulce.

Nudistii se bucura si ei de o plaja a lor, plaja Naturists. Desi dominata de stanci, plaja este destul de expusa privirilor trecatorilor.

Plaja parcului acvatic Star Beach este imbracata in nisip fin si este dotata cu numeroase facilitati moderne. Plaja este prevazuta si cu un beach bar si ofera posibilitatea practicarii a numeroase sporturi acvatice. Tarifele pentru inchirierea sezlongurilor si umbrele pe aceste plaje sunt usor mai ridicate decat pe celelalte plaje ale statiunii.

Plaja Stalis este situata in apropierea statiunii Hersonissos, in satul cu acelasi nume, si se numara printre preferatele turistilor care aleg cazare aici. Se poate ajunge foarte usor cu autobuzul, taxiul sau masina. Plaja este dotata cu centre de sporturi nautice, turistii practicand water-skiing, jet-skiing, parasailing, windsurfing. De asemenea, veti avea acces la plimbari cu banana sau hidrobicicletele.

Ce putem face in Hersonissos ?

La loc de cinste printre activitatile ce pot fi practicate in Hersonissos se numara activitatile nautice. Cei care doresc sa practice water-skiing vor plati in jur de €30/10 minute, wind-surfing-ul costa aproximativ €15/ora, iar o plimbare cu banana ajunge la €15/10 minute. Inchirierea unei hidrobiciclete costa de la €15/ora, iar a unei canoe – €10/ora.

Hersonissos creta grecia

Cei care vor sa navigheze vor plati in jur de €40/ora pentru inchirierea unei barci, tariful pentru inchirierea unei barci de viteza ajungand la €60/ora.

Pasionatii de golf au la dispozitie terenuri de golf in cadrul Crete Golf Club, situat la doi km distanta de Ano Hersonissos, pe drumul ce duce spre Kastelli. In vecinatate clubului de golf se afla parcul acvatic Acqua Plus Waterpark, unde turistii sunt intampinati cu numeroase tobogane si atractii pentru toate varstele. Un bilet costa €21/adulti si €14/copii cu varste pana in 13 ani.

Va veti bucura de oportunitatea de a calari daca ajungeti la Grajdurile Arion sau in satul Avdou. Grajdurile Arion sunt prevazute si cu o gradina zoo micuta, o taverna, un cafe bar si locuri de joaca pentru cei mici. Daca sunteti pasionati de drumetii puteti planui o excursie la Pestera Agia Fotini.

In apropierea statiunii se afla numeroase sate pitoresti ce pot deveni destinatii pentru excursii de o zi. Satul Krasi se bucura de platani uriasi si paraiase repezi, satul Kera gazduieste manastirea Panagia Kera, iar Lassithi Plateau este renumit pentru morile sale de vant si Pestera Dictean, locul unde legendele spun ca s-a nascut Zeus.

Hersonissos este renumita pentru viata sa de noapte activa, peisajul nocturn fiind impanzit de baruri si cluburi unde tinerii se aduna pentru a dansa pana in zori. O bere costa in jur de €3, un cocktail ajunge la €5, iar un frappe va va costa aproximativ €3.50.

Hersonissos creta viata de noapte

Obiective turistice in Hersonissos

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice este fara indoiala Acvariul Aquaworld infiintat in anul 1995. Acesta gazduieste o varietate de creaturi marine si reptile, cea mai impresionanta fiind pitonul birmanez Naga ce are o lungime de 4 metri si cantareste aproximativ 60 kg. Biletul de intrare costa €6/adulti si €4/copii.

Muzeul in Aer Liber Lychnostatis este o alta atractie populara printre turistii insulei. Este situat pe malul marii si include patru expozitii: o colectie dedicata florei cretane, unde veti descoperi o varietate de plante mediteraneene, o colectie etnografica, ce va va familiariza cu stilul de viata traditional cretan, o colectie de arta si o colectie dedicata tehnologiei preindustriale, mai exact unor exponate precum prese de ulei de masline si ierburi si mori de vant. Tariful unui bilet este de €5/adulti, €3/studenti si €2/copii cu varste cuprinse intre 4 si 12 ani.

Cei mici vor fi foarte incantati daca planuiti o excursie la Parcul Tematic Labyrinth, un parc dedicat labirinturilor si bucuriei de a gasi calea de iesire din ele.

Hersonissos orasul vechi

Hersonissos creta vechiul oras

Cazare recomandata in Hersonissos

Fiind statiunea cea mai vizitata din Creta si o destinatie vizitata de turisti din toate colturile lumii, Hersonissos este prevazuta cu numeroase tipuri de unitati de cazare, de la pensiuni modeste la hoteluri de lux.

Din gama hotelurilor accesibile turistilor care dispun de un buget mediu se remarca complexul Pleiades Apartments, un hotel situat la doar 30 de metri de plaja si 10 metri de parcul acvatic Star Beach. Studiourile si apartamentele se bucura de panorame superbe ale marii si sunt dotate cu facilitati moderne, de la aer conditionat si televizoare cu ecran plat la internet wireless. Tarifele pornesc de la €22/noapte, ceea ce ni se pare foarte avantajos, mai ales tinand cont ca acest complex se bucura de un rating de 8.7 din 10 pe site-ul booking.com.

Hersonissos cazare recomandata

Cei care doresc sa se rasfete cu un sejur de lux, fara insa a plati prea mult, pot alege drept locatie de cazare Creta Blue Boutique Hotel, un hotel de lux ascuns in satul Koutouloufari, la 1 km distanta de centrul statiunii. Hotelul este deosebit de elegant, serviciile impecabile, iar panoramele ce pot fi admirate din balcoanele camerelor si suitelor va vor taia rasuflarea. Toate camerele sunt echipate cu chicinete complet utilate. Hotelul se bucura de o piscina infinity. Tariful pentru o Suita Grand cu vedere la mare este de €130/noapte, mic dejun inclus.

Hersonissos cazare recomandata

Hotelul este foarte apreciat de oaspetii care au ales cazare aici, primind un punctaj de 9.2 pe booking.com. Cu alte cuvinte, a fost premiat cu distinctia „Superb”.

Articolul se poate descarca gratuit in format pdf de aici: Hersonissos Creta !

Cam atat despre Hersonissos Creta, va invitam sa vedeti si celelalte ghiduri turistice despre Creta !

Post-ul Hersonissos Creta, Ghid turistic apare prima dată în Ghid Turistic Grecia.

Ierapetra, cel mai insorit taram al Cretei

$
0
0

Ierapetra este o destinatie unica in Creta, un oras binecuvantat cu cel mai mare numar de zile insorite din Creta, unde ploua atat de rar, incat vanzatorii de umbrele nu au avut niciodata o sansa pe piata. Fiind cel mai sudic oras de pe harta Europei si bucurandu-se de deschidere catre coasta Africii si Marea Libiei, Ierapetra se bucura de cele mai ridicate temperaturi din Creta, temperatura medie anuala fiind de 20 de grade Celsius, rareori zilele aducand temperaturi sub 12 grade Celsius.

Ierapetra creta panorama

„Mireasa Marii Libiei”, cum mai este cunoscut orasul Ierapetra, este o destinatie de vacanta ideala chiar si pe timpul iernii, turismul fiind foarte dezvoltat in aceasta regiune. Pe langa plajele foarte frumoase si varietatea de sporturi nautice ce pot fi practicate aici, Ierapetra se bucura si de cateva obiective turistice ce ii vor fascina pe iubitorii de istorie si vor relata povesti despre trecutul si cultura locala. Ierapetra este de asemenea o baza ideala pentru excursii in orasele si satele de pe coasta de sud-est a Cretei.

Ierapetra creta turism iarna

Desi destul de mic, fiind al patrulea oras ca numar de locuitori din Creta, Ierapetra se bucura de o viata de noapte activa. De aceea, este deseori o destinatie de vacanta preferata de tineri si cupluri. Cu toate acestea, familiile cu copii se simt extraordinar in timpul unui sejur aici datorita numarului mare de hoteluri mari prevazute cu toate facilitatile necesare unei vacante in familie de neuitat.

Cum ajungem in Ierapetra?

Ierapetra este situata in sudul Prefecturii Lassithi, la o distanta de 36 km de Agios Nicolaos si 104 km de Heraklion, capitala insulei. Cei mai multi turisti romani prefera sa ajunga aici cu avionul sau cu masina personala.

Daca alegeti sa calatoriti cu avionul, cursa charter in care va veti imbarca va va duce pe Aeroportul International Heraklion N. Kazantzakis. De aici pana in Ierapetra aveti optiunea de a va deplasa cu microbuze si autoturisme ce efectueaza servicii de transfer pana la hotelul unde sunteti cazat, cu autobuzul public KTEL, cu taxiul sau cu o masina inchiriata. Daca alegeti prima optiune veti plati in jur de €116/autoturism 1-4 persoane sau €210/microbuz 5-8 persoane.

Cei care prefera sa calatoreasca cu autobuzul vor plati pentru un bilet aproximativ €11/persoana, iar durata calatoriei va fi in jur de 2 ore si 30 de minute. Autobuzele catre Ierapetra pornesc din Statia de autobuze A. Inchirierea unei masini pare a fi insa solutia cea mai avantajoasa oferindu-va libertate de miscare. Tarifele pornesc de la €33/zi.

Daca sositi din Romania cu masina personala, asteptati-va la un drum lung de aproximativ 1.600 km. Odata ajunsi in Heraklion va trebui sa urmati drumul spre Agios Nikolaos: Heraklion-Viannos-Ierapetra. Puteti opta si pentru ruta Heraklion-Ano Viannos-Myrtos-Ierapetra, un drum un pic mai lung, insa mult mai pitoresc, ce va ofera ocazia de a admira sate foarte frumoase situate in Prefecturile Heraklion si Lassithi.

Ierapetra creta harta

Plajele din Ierapetra

Ierapetra a fost ridicata de-a lungul celei mai lungi plaje din Creta, majoritatea plajelor sale importante fiind premiate cu distinctia Steagul Albastru. In oras veti descoperi trei plaje. Plaja Agios Antreas sau plaja Estica este dotata cu toate facilitatile necesare petrecerii unei zile confortabile la plaja. Astfel, veti avea acces la sezlonguri, umbrele, baruri si centre de inchiriere echipamente pentru activitati nautice. Inchirierea unui set format din 2 sezlonguri si 1 umbrela ajunge la €6, iar o bere sau o cafea costa in jur de €2.

O alta plaja situata in oras este plaja Sudica, aflata in apropierea Fortaretei Kales. Si aceasta plaja se bucura de facilitati, in apropierea ei gasindu-se atat cafenele, cat si restaurante. Plaja ofera posibilitatea practicarii sporturilor precum wind-surfing, scufundari, volei si chiar paintball.

Cea mai aglomerata plaja din oras este plaja Vestica, aceasta fiind acoperita de nisip fin si scaldata de ape cristaline, ideale pentru inotatori de toate varstele.

La o distanta de 5 km de Ierapetra se afla plaja Koutsounari, o plaja lunga, nu foarte aglomerata, ce se bucura de ape putin adanci, astfel ca poate fi locatia ideala pentru familiile cu copii mici. Plaja este doar partial organizata, sezlongurile si umbrelele putand fi gasite pe o portiune restransa. Nu exista cafenele sau taverne in apropiere.

Ierapetra creta plaje

Plaja Ferma este situata la o distanta de 8 km de oras, fiind o destinatie ideala pentru cei care prefera sa petreaca clipe linistite pe o fasie de nisip ascunsa intr-un golfulet pitoresc. Plaja nu este dotata cu sezlonguri si umbrele, insa acest lucru nu ii deranjeaza pe cei care vor “sa naufragieze” cateva ore departe de agitatia turistica.

Agia Fotia este o plaja acoperita de nisip fin, situata la o distanta de 10 km de Ierapetra, pe un tarm stancos. Pe timp de vara, plaja poate deveni destul de aglomerata, astfel ca este indicat sa ajungeti aici destul de devreme pentru a putea sa va inchiriati un sezlong si o umbrela. In apropierea plajei se afla un bar si un stand ce vinde gustari si sandvisuri.

Una dintre cele mai frumoase plaje din zona este plaja Myrtos, situata la o distanta de 10 km de oras. Plaja este acoperita de nisip si pietris si se bucura de ape cristaline. Este organizata, fiind ideala pentru familii cu copii. Aceasta plaja se intinde chiar in fata unor taverne si cafenele, iar in zona vestica veti putea descoperi o zona de camping.

O alta plaja foarte populara in zona este plaja de pe Insula Chrissi, la care puteti ajunge doar cu feribotul sau barcile. Plecarile catre aceasta plaja au loc din portul orasului, un bilet cu feribotul costand in jur de €25, iar durata calatoriei este de aproximativ 50 de minute. Plaja este absolut sublima, bucurandu-se de ape turcoaz si serenitatea ce invaluie de obicei insulele tropicale. Este prevazuta cu sezlonguri si umbrele, inchirierea unui set format din 2 sezlonguri si 1 umbrela costand €10. Pe plaja veti gasi o singura taverna ce serveste sandvisuri si salate.

Ce putem face in Ierapetra ?

Toti turistii care ajung in oras isi indreapta pasii catre plaje, sesiunile de bronzat si inot fiind activitatile principale practicate aici. Acestea sunt urmate indeaproape de practicarea de sporturi nautice precum water-skiing, jet-skiing, windsurfing si plimbari cu banana sau hidrobicicleta. O sesiune de water-skiing sau wakeboarding costa in jur de €35/persoana, iar o sesiune de jet-skiing ajunge la €45/15 minute (1 persoana) si €50/15 minute (2 persoane). Inchirierea unei hidrobiciclete costa €15/ora. Cei care vor sa se plimbe cu barca vor plati aproximativ €40/persoana.

Ierapetra creta activitati

Pasionatii de scufundari pot apela la serviciile centrului de scufundari Scuba Dream, o sesiune de scuba diving costand €50, iar un pachet de 3 zile de cursuri ajungand la €350.

Daca preferati sa strabateti orasul cu bicicleta sau planuiti sa faceti drumetii cu acest mijloc de transport, inchirierea unei biciclete costa de la €15/jumatate de zi pana la €99/6 zile.

Ierapetra este un punct de plecare ideal pentru croaziere. Compania Nautilos Cruises organizeaza croaziere cu o ambarcatiune luxoasa de viteza pe insulele Chrissi si Koufonisi.

Ierapetra creta port

Calatoria pana pe insula Chrissi dureaza 30 de minute, iar pachetul croazierii in valoare de €50/persoana include pe langa transfer dus-intors, un gratar, salate si bauturi. Insula Koufonisi gazduieste ruine romane, turistii fiind atrasi mai ales de amfiteatrul roman ce a rezistat probei timpului si are o capacitate de 1,000 de locuri, si de un complex de bai si temple.

Pasionatii de calarie pot apela la serviciile scolii de calarie locale situata pe un domeniu privat, intr-o oaza de verdeata.

Cumparaturile se numara de asemenea printre activitatile preferate de turisti, majoritatea intalnindu-se pe strada principala Koundouriotou, unde se afla numeroase magazine si boutique-uri. Aici veti gasi de la bijuterii si haine la covoare si presuri. In fiecare dimineata pe strada Psilinaki este organizat un targ de unde veti putea cumpara fructe, legume si produse traditionale. Magazinele de suveniruri pot fi localizate pe strazile Stratigou Samouil si Markopoulou.

Ierapetra creta promenada

Noptile sunt intotdeauna pline de viata in Ierapetra, barurile si cluburile din oras avand usile deschise pana in zori. Cel mai popular si cel mai vechi club din oras este Seven Blue Notes. Rocker-ii se aduna in Saxo Bar, iar cei care prefera ritmuri soft si jazz-ul pot poposi in cafenele precum Cafe California si Small Cafe.

Obiective turistice in Ierapetra, Creta

Ierapetra dateaza din era minoica, fiind fondata candva intre anii 2700 – 1450 i.e.n. Orasul este impartit in doua zone mari: orasul vechi, Kato Mera, si o regiune mai extinsa, moderna, Pano Mera. Tinand cont de calatoria lunga a acestui oras prin timp, veti fi intampinati de numeroase obiective turistice, cele mai multe dintre ele fiind istorice.

Dintre acestea se remarca Castelul Kales, un castel de inspiratie venetiana construit in secolul XIII. Legenda spune ca acest castel a fost inaltat in anul 1212, din ordinul piratului genovez Pescatore. O veche moschee, in prezent scoala de muzica, este de asemenea o atractie inedita pentru turisti, precum este si casa lui Napoleon, unde acesta a fost gazduit in perioada in care a poposit aici pe drumul spre Egipt.

Ierapetra creta obiective turistice

Daca doriti sa descoperiti ruine arheologice interesante, puteti sa va indreptati pasii spre Colectia Arheologica, aflata in incinta unei vechi Scoli Otomane, ce dateaza din anul 1899. Pentru a va familiariza cu stilul traditional de viata al cretanilor, va recomandam sa vizitati Muzeul Folclorului din Myrtos sau pe cel din Vainia.

Orasul gazduieste si cateva biserici frumoase, cele mai vizitate fiind Biserica Sfantul Gheorghe, ce a fost construita in anul 1856, si Biserica Afentis Christos, cea mai veche biserica din oras, ce dateaza din secolul XIV.

Cei care doresc sa admire ruine ale civilizatiei minoice pot vizita siturile de la Fournou Korfi (locuit intre anii 2.500 si 2170 ien), Vasiliki si Simi, acesta din urma fiind un complex de sanctuare situat la o altitudine de 1.200 m, pe Muntele Dikte.

Cititi si despre cea mai populara statiune din Creta: Statiunea Hersonissos !

Cazare recomandata in Ierapetra

Fiind o destinatie preferata de turisti de toate varstele, Ierapetra abunda in pensiuni si hoteluri pentru o varietate de bugete. Cei care doresc sa se bucure de conditii excelente de cazare la tarife mai mult decat rezonabile pot alege sa rezerve o camera sau un apartament la hotelul Aroma Creta.

Ierapetra creta cazare aroma

Un hotel de 3 stele foarte elegant, Aroma Creta este situat in apropierea plajei din Koutsounari si se bucura de o piscina proprie, un bar, un restaurant grecesc si un centru SPA. Camerele sale sunt absolut fermecatoare, bucurandu-se de facilitati moderne, balcoane private si panorame spectaculoase ale Marii Libiei. Ierapetra este situat la o distanta de 8 km de hotel, insa statia de autobuz se afla chiar la iesirea din hotel. Hotelul ofera parcare gratuita. Tarifele pornesc de la €58/camera dubla cu vedere la mare, mic dejun inclus.

Hotelul Astron poate fi de asemenea o idee excelenta, mai ales daca preferati sa fiti cazati chiar in oras. Acesta este situat pe tarmul golfului, camerele sale oferind panorame de vis ale marii si muntilor Cretei. Hotelul este decorat cu piese de mobilier de lux si ofera facilitati de ultima generatie, inclusiv perne si saltele hipolergenice, televizoare cu ecran plat si acces gratuit la internet wireless. In incinta hotelului veti avea acces la un bar si un restaurant ce serveste preparate traditionale. Tarifele pornesc de la €69/camera dubla sau twin standard si ajung pana la €96/suita cu vedere la mare, cu mic dejun inclus.

Ierapetra creta cazare astron hotel

 Ghid turistic disponibil si in format PDF: Ierapetra Creta, ghid turistic !

Cam atat despre Ierapetra, Creta. Va invitam sa vedeti si celelalte ghiduri turistice despre Creta !

 

Post-ul Ierapetra, cel mai insorit taram al Cretei apare prima dată în Ghid Turistic Grecia.

Malia, nopti albe in Creta

$
0
0

Zarva turistica din Malia pare a se auzi tocmai din Heraklion, capitala insulei Creta. Malia este o statiune turistica foarte faimoasa in Creta si scena principala a distractiilor la ceas de noapte, in special pentru britanici. Statiunea si-a castigat renumele de „party town” inca din anii ’80 si continua sa fie la fel de stralucitoare si hip si in prezent. Bineinteles cateva lucruri precum facilitatile oferite de pensiuni si hoteluri, serviciile si meniurile restaurantelor si tavernelor locale, numarul magazinelor si, bineinteles, hit-urile din baruri si discoteci s-au schimbat, aliniindu-se trendurilor. Cu toate ca peisajul pare prea colorat pentru unii, va asiguram ca statiunea reuseste sa isi pastreze o aura sofisticata, fiind o destinatie foarte frumoasa si pentru cuplurile linistite sau familii.

malia creta

Malia este un oras pitoresc, inconjurata de gradini de maslini si colinele muntelui Selena, fiind considerata a fi una dintre cele mai vechi asezari din Creta, si chiar din Grecia. Practic, desi un oras mic, Malia este impartita in doua zone: Malia Veche, situata la poalele Muntelui Selena, si Malia Noua, ce cuprinde constructiile moderne situate de-a lungul tarmului.

Cum ajungem in Malia ?

Malia este situata pe drumul ce leaga Heraklion de Agios Nikolaos, la o distanta 33 km est de capitala insulei si doar 6 km de statiunea Hersonissos .

malia creta

Cei mai multi dintre turistii romani prefera sa ajunga aici cu avionul, ce aterizeaza pe Aeroportul International Heraklion N. Kazantzakis. Pentru a ajunge la destinatie, acestia au optiunea de a apela la serviciile companiilor ce ofera transferuri private si pentru grupuri. Transferul cu un autoturism de 1-4 persoane va va costa in jur de €42/sens sau €80/dus-intors.

Cei care doresc sa economiseasca banii de transfer, pentru a avea un buget mai generos pentru diferite activitati sau, de ce nu, cocktailuri exotice, pot ajunge in Malia cu autobuzul. Statia de autobuze este situata la doar 2 minute de aeroport, iar autobuzele spre Malia circula la intervale de 15 – 30 de minute, intre orele 06:30 – 21:45. Un bilet costa in jur de €4, iar o calatorie dureaza intre 60 si 90 de minute, in functie de numarul de opriri al autobuzului.

Cutezatorii care pornesc cu masina spre Malia si drumul de aproximativ 1.600 km li se pare o aventura frumoasa pot sa se astepte la o ruta usor de urmarit ce ii va recompensa cu peisaje demne de aparatul foto. Odata ajunsi in Heraklion, va trebui sa va orientati spre directia Hersonissos si Agios Nikolaos. Distanta dintre capitala Cretei si Malia va fi parcursa in aproximativ 30 – 40 de minute.

malia creta harta

Plaje in Malia

Toti cei care aleg Malia drept destinatie de vacanta sunt atrasi in principal de viata de noapte viu colorata si plajele sublime. Malia gazduieste o plaja ce se intinde de-a lungul a 2 km de coasta, fiind deseori foarte aerisita pana la amiaza, timp in care petrecaretii se recupereaza dupa o noapte pierduta in cluburi. Fasia de nisip se imparte in mai multe plaje micute, insa toate sunt acoperite cu nisip fin. Plajele mai mari sunt dotate cu facilitati moderne precum sezlonguri, umbrele, centre de inchiriere echipamente pentru sporturi nautice, terenuri de volei, si, bineinteles, necesarele baruri. Mai mult decat atat, veti putea descoperi servicii de masaj, centre de gimnastica si cateva hoteluri elegante. Inchirierea unui set format din doua sezlonguri, o umbrela si o masuta costa in jur de €5.

plaje malia creta

Plaja centrala din Malia este situata la o distanta de 1 km de centrul statiunii. Este acoperita de nisip fin si se intinde de-a lungul a 600 m, in apropierea ei fiind situate numeroase baruri. Daca inaintati spre est veti descoperi plaja Sun Beach, situata la o distanta de 2,5 km de centrul orasului. Aceasta este organizata si se bucura de baruri si de o piscina pentru copii.

Tot inspre est se afla plaja Tropical Beach, urmata imediat de un golfulet. Plaja nu este prevazuta cu facilitati, astfel ca poate fi un colt ideal pentru cei mai romantici dintre turisti. Plaja Potamos ce continua fasia de nisip a statiunii este dotata cu umbrele, sezlonguri si un restaurant. Plaja este mai linistita decat celelalte, situandu-se cel mai departe de zgomotul barurilor si cluburilor. Este ideala pentru familii cu copii si pentru cei care vor sa se balaceasca in voie.

plaje malia creta

Ce putem face in Malia ?

Activitatile din aceasta statiune se rezuma in mare la petrecerea timpului pe plaja si in cluburi, odihna de dupa, urmand a fi reluate in ziua urmatoare. Cei care prefera sa practice sporturi nautice au la dispozitie foarte multe posibilitati, centrele inchiriind echipamente pentru parasailing, jet skiing, fly-fishing, wake-boarding, water skiing, wind surfing si altele asemenea. De asemenea, foarte populare sunt plimbarile cu banana, hidrobicicletele, canoe si barca.

Portul din Malia este un loc de plecare in croaziere spre Agios Nikolaos si Imbros. O croaziera de jumatate de zi pana in Agios Nikolaos si Kritsa costa in jur de €40/persoana. Cei care nu se incumeta sa organizeze o sesiune de hiking in Cheile Samaria, pot rezerva o croaziera pana in satul de munte Imbros. Drumetia se intinde de-a lungul a 8 km, este destul de accesibila tuturor, indiferent de conditia fizica, si ofera o excursie printre coline inflorite si peisaje de vis. Destinatia finala este castelul venetian ce dateaza din secolul XIV, situat in apropiere de Frangokastello. Turul costa €53.

Amatorii parcurilor acvatice pot alege intre a se bucura de o zi de balaceala in parcul Watercity sau in Acqua Park. Daca nu ati sosit in Creta cu masina personala sau nu ati inchiriat una, puteti sa va rezervati transferul la agentiile turistice locale, turul pana la Watercity costand in jur de €35/persoana, intrarea inclusa, iar pana la Acqua Park ajungand la €47/persoana, intrarea inclusa.

croaziere malia creta

Cea mai populara croaziera in Malia este fara nici un dubiu Malia Booze Cruise, ce include 4 ore de distractie, jocuri „alcoolice” de la inceputul pana la sfarsitul croazierei, gratuitate la cocktail barul capitanului timp de 1 ora, bauturi cu tarife ce pornesc de la €2, pranzul, hiturile sezonului mixate de un DJ si opriri dese pentru sesiuni de inot. Totul va fi filmat, asa ca ce se intampla in Malia nu ramane in Malia, ci poate fi luat cu voi acasa. Un bilet costa €45/persoana.

Obiective turistice in Malia

Orasul vechi din Malia este atractia principala a celor aflati in cautare de obiective turistice. Centrul vechi se bucura de stradute inguste pitoresti de-a lungul carora sunt ridicate case vechi din piatra, restaurante si cafenele unde puteti degusta feluri de mancare grecesti, in timp ce admirati frumusetea orasului si ascultati muzica live traditionala.

malia creta obiective turistice

Centrul vechi gazduieste de asemenea biserica Agios Nektarios, cea mai mare biserica din oras, un lacas sfant decorat cu fresce foarte frumoase pictate de Michael Vassilakis. O alta biserica ce merita atentia voastra este biserica Agios Ioannis, o frumoasa cladire ce dateaza din perioada venetiana. De altfel, aceasta parte a statiunii este dominata de cateva biserici foarte frumoase.

La sfarsitul drumului ce urmareste fasia de plaja va asteapta cel mai vizitat obiectiv turistic al orasului, situl arheologic Malia, o fila din povestea civilizatiei minoice. Aici veti descoperi al treilea cel mai mare palat din Creta, construit in jurul anului 1900 i.e.n. In timp, in jurul palatului s-a dezvoltat un oras ce a supravietuit pana in anul 1700 ien, urmand apoi sa fie reconstruit in anul 1650 i.e.n. Cel de-al doilea oras si-a gasit sfarsitul in anul 1450 ien. Majoritatea ruinelor pe care le veti putea descoperi dateaza din perioada noului palat, fiind impartite in trei zone: Curtea Centrala, Curtea Nordica si Curtea Turnului.

De asemenea, nu trebuie sa ratati o excursie la Palatul din Knossos si legendarul sau labirint, cel mai important sit turistic din Creta si primul oras din Europa. Knossos este situat la o distanta de 5 km de Heraklion.

Cazare recomandata in Malia

Cum aceasta destinatie se regaseste cel mai des in topul celor tineri si nelinistiti, tarifele la cazare trebuie sa se adapteze cu intaietate bugetelor lor. De aceea, veti gasi numeroase pensiuni si complexuri de apartamente pregatite cu facilitati moderne la tarife accesibile. Un exemplu este complexul Ambrosia Studios & Apartments situat la o distanta de 150 m de plaja din Malia. Studiourile si apartamentele ofera panorame ale piscinei si gradinii, si se bucura de baie privata, televizor si indispensabilul internet wireless, ce este oferit gratuit. Tarifele pornesc de la €20/noapte pentru o camera twin si ajung la €35/noapte pentru un apartament cu un dormitor.

cazare creta malia

Cei care sosesc cu familia in Malia, se pot orienta sa rezerve un apartament in cadrul complexului Stella Family Apartaments , ce se bucura de un scor de 9.5 din 10 pe booking.com, si implicit de distinctia „exceptional”. Apartamentele sunt prevazute cu aer conditionat, o chicineta, terasa, si ofera acces la internet Wi-Fi gratuit si facilitati pentru gratare.

cazare creta malia

Rezervarea unui apartament cu 2 camere costa de la €42/noapte, cel pentru 3 persoane ajungand la €56/noapte.

Ghid turistic disponibil in format pdf: Malia, Creta !

Cam atat despre Malia Creta, va invitam sa vedeti si celelalte ghiduri turistice despre Creta !

Post-ul Malia, nopti albe in Creta apare prima dată în Ghid Turistic Grecia.


Knossos, locul unde s-a nascut Europa

$
0
0

Knossos este unul dintre acele locuri de legenda unde vizitatorii sosesc pentru a descoperi secretele trecutului si a privi viitorul prin prisma lor. Acest oras de poveste este in prezent cel mai mare sit arheologic din Creta si, datorita importantei si maretiei sale, este deseori inclus in itinerariile turistilor care sosesc pe aceasta insula pentru a se bucura de plajele sale.

Knossos creta

Knossos a fost capitala Cretei Minoice si resedinta legendarului Rege Minos, si de asemenea cel mai vechi si sofisticat oras din lumea antica vestica. Cei mai multi au aflat de acest oras prin prisma legendei care povesteste despre labirinticul palat construit de Regele Minos si despre Minotaur, fiul Reginei Pasiphae si al unui taur. Pentru a ascunde creatura jumatate om, jumatate taur, regele a decis sa il inchida in inima unui labirint. Daca prima parte a povestii, si anume grandoarea palatului labirintic, este adevarata, cea de-a doua referitoare la Minotaur asteapta inca sa fie confirmata.

Cateva date istorice despre Knossos

palatul knossos creta

Prima asezare ridicata in Knossos dateaza din 7000 i.e.n., in timpul Erei Neolitice, insa apogeul orasului a fost atins intre anii 2400 – 1400 i.e.n., cand orasul era considerat o asezare moderna si centrul culturii minoice. Orasul a continuat sa se dezvolte si sa infloreasca, in secolele XIX – XVI i.e.n. devenind un centru administrativ si religios, si gazduind o populatie de aproximativ 8.000 de locuitori. In aceasta perioada a fost construit si impresionatul palat ale carui ruine va vor spune povesti despre bogatia orasului si talentul arhitectilor. Locuitorii orasului erau foarte priceputi in domeniile artei si stiintei, civilizatia minoica fiind prima civilizatie care s-a bucurat de apa curenta in palate si sistem de incalzire centrala prin intermediul unor tevi subterane prin care curgeau izvoare termale.

Primul palat a fost distrus in jurul anului 1700 i.e.n., insa a fost reconstruit, din pacate doar pentru a fi distrus iar intr-un incendiu in anul 1350 i.e.n. Ruinele palatului au fost ulterior transformate intr-un altar inchinat zeitei Rhea.

palatul knossos creta

Orasul Knossos a ramas un centru important in timpul erei clasice si celei romane, insa incepand cu secolul IX, populatia sa a inceput sa migreze catre orasul nou din apropiere, Handaq, cunoscut in prezent sub denumirea de Heraklion, capitala insulei. Astazi, denumirea de Knossos este folosita doar pentru a desemna situl arheologic situat in suburbia Heraklionului, la o distanta de aproximativ 5 km de centrul orasului.

Acest fascinant oras a fost adus la suprafata de Sir Athur Evans, un arheolog britanic, care a pornit in cautarea legendarului labirint al Regelui Minos. Heinrich Schliemann, parintele arheologiei si cel care a descoperit Troia, stia de existenta orasului, insa Creta se afla inca sub dominatie turceasca, astfel ca nu a primit acordul de a demara sapaturile. Odata cu eliberarea Cretei de sub conducerea turcilor, in anul 1899 Sir Arthur Evans a reusit sa porneasca excavatiile care au durat in jur de 20 de ani.

Cei care ajung astazi sa se piarda prin labirintul de camere, ateliere si depozite, se declara intotdeauna incantati de frumusetea locului si de unicitatea sitului arheologic.

palatul knossos

Puncte de interes in Knossos

Pentru un tur complet al sitului arheologic aveti nevoie de cel putin o zi. Intrarea in palat se realizeaza din vest, vizitatorii fiind intampinati de bustul lui Sir Arthur Evans. De-a lungul drumului spre inima orasului, veti descoperi numeroase spatii de depozitare unde locuitorii obisnuiau sa pastreze grane, ulei, vin si miere.

Veti putea vedea apoi Curtea Centrala ce are o lungime de 25 m si o latime de 50 m, si Sala Tronului ce se bucura de o fresca impresionanta. Tot aici se afla cel mai vechi tron realizat din ghips din Europa.

Cea mai spectaculoasa structura a palatului este Scara Principala, situata pe partea estica a curtii, aceasta ducand spre Apartamentele regale. Camerele sunt impartite prin usi duble, iar apartamentul reginei (megaron) este decorat o fresca ce ilustreaza un delfin colorat, aceasta fiind una dintre cele mai admirate fresce din palat. Tot aici veti descoperi si o baie cu cada, iar in vecinatate o toaleta.

In zona apartamentelor se afla Sala Axelor Duble, o camera dubla spatioasa ce era apartamentul regelui. Apartamentul reginei este legat de cel al regelui prin intermediul unui coridor.

Zona estica a palatului este dedicata atelierelor, iar in spatele scarii principale se afla un canal de apa, ce juca rol de canal de scurgere.

Intrarea nordica este dominata de o fresca ce ilustreaza un taur. Aici veti gasi Zona Teatrala care este posibil sa fi gazduit un teatru sau sa fi fost intrarea ceremoniala in care locuitorii se adunau pentru a intampina oaspeti de seama ce soseau de pe Drumul Regal, ce poate fi admirat spre vest. Acesta a fost primul drum al Europei. Drumul era flancat de ateliere si locuintele oamenilor de rand.

Intregul oras se bucura de decoratii spectaculoase, fiind impodobit cu fresce si picturi ce reprezentau grifoni, delfini, tauri, procesiunii religioase si femei frumoase imbracate in haine elegante.

civilizatia minoica

Pentru ca experienta sa fie completa, va recomandam sa vizitati si Muzeul Arheologic din Heraklion, ce gazduieste numeroase obiecte adunate din Knossos. Acesta este al doilea muzeu ca importanta din Grecia, dupa Muzeul Arheologic National din Atena.

Intrarea la situl arheologic din Knossos costa €6/tarif intreg si €3/tarif redus. Daca doriti sa vizitati si muzeul din Heraklion puteti cumpara un bilet combinat care include intrarile la ambele obiective. Un bilet combinat costa €10/tarif intreg si €5/tarif redus.

Cum ajungem in Knossos ?

Knossos este situat la doar 5 km de Heraklion, astfel ca nu va va fi greu sa gasiti drumul pana la labirinticul palat. Cel mai usor este sa porniti intr-o excursie din Heraklion, insa cu siguranta veti reusi sa localizati traseul si din alte localitati ale insulei.

Daca veti calatori cu masina personala, din centrul orasului Heraklion va trebui sa parcurgeti aproximativ 4 km pe drumul ce duce spre Archanes. Knossos este situat pe partea estica a drumului. Veti gasi numeroase indicatoare care va vor ajuta sa va orientati. Puteti de asemenea sa luati in calcul ca punct de reper autocarele turistice ce se indreapta spre palat sau, pur si simplu, ambuteiajele ce se formeaza in apropierea palatului.

Daca nu aveti la dispozitie o masina, puteti apela la autobuzele locale. Statia de autobuze A, de unde trebuie sa luati autobuzul nr. 2 este situata in apropierea portului. Autobuzele circula la intervale dese, iar o calatorie pana la Knossos dureaza aproximativ 20 sau 30 de minute. Statia din Knossos este situata la o distanta de aproximativ 100 metri de palat. Cumparati biletele inainte de a urca in autobuz. Un bilet costa aproximativ €3/persoana.

Puteti opta sa apelati la serviciile taxiurilor, o calatorie dus-intors pentru 4 persoane costand in jur de €50. Cei care vor sa se bucure si de serviciile unui ghid pot alege sa rezerve un loc la unul dintre tururile organizate de agentii turistice locale. Tarifele pentru un tur pornesc de la €60/persoana.

Exista de asemenea si posibilitatea de a ajunge la Knossos cu autobuzele turistice gen hop on-off. Acestea pun la dispozitie autobuze care fac turul orasului, insa ajung si in Knossos, unde turistii pot poposi timp de 60 de minute. Un bilet costa €12/adulti si €8/copii cu varste intre 5 si 14 ani.

Ghidul turistic este disponibil si in format PDF: Knossos Creta.

Alte ghiduri turistice pentru insula Creta

Statiunea Hersonissos

Statiunea Ierapetra

Statiunea Malia, nopti albe in Creta

Post-ul Knossos, locul unde s-a nascut Europa apare prima dată în Ghid Turistic Grecia.

Cu familia la studiourile Summer Dreams

$
0
0

Am o familie mare si frumoasa. In fiecare an, la sfarsit de August, eu, sotul si copiii, fratii mei cu sotiile si copiii si uneori o pereche de socri, plecam in concediu in tara pentru doua saptamani. E o traditie de familie care se respecta si se repeta an de an de vreo sase ani deja. Dat fiind faptul cam am tot fost prin Romania, am decis sa alegem o destinatie undeva in afara, si unde e mai frumos decat in Grecia ?

Vara trecuta ne-am cazat la studiourile Summer Dreams , in Skala Potamia, insula Thassos. Locatia are sase apartamente iar noi am rezervat trei dintre ele. Am stat 7 nopti la Summer Dreams Studios si am fost foarte multumiti de alegerea facuta.

Vila are loc de joaca special amenajat pentru copii, apartamentele sunt mari si curate, paturile foarte confortabile iar curatenie se face regulat. Plaja e la doar cateva sute de metri ceea ce e un mare avantaj.

Noi am inchiriat ceea ce ei numesc un studio pentru doi adulti, un alt studio pentru patru adulti si un apartament cu un dormitor pentru doi adulti si doi copii. Toate apartamentele aveau balcoane mobilate, televizor cu ecran plat, aer conditionat si chicineta sau o bucatarie cu lucruri de baza in care poti gati cate ceva sau fierbe o cafea. Apartamentul cu un dormitor avea si zona de luat masa si era si de dimensiuni mai mari. Noi am fost multumiti cu ce am ales, dotarile erau foarte bune si numeroase iar pretul destul de bun pentru ce am primit.

summer dreams studios thassos

Atat gazdele cat si personalul ne-au impresionat prin amabilitate. Au facut curatenie de cate ori a fost nevoie, stiti cum e cu copiii mai mici se face imediat deranj, mai varsa, mai strica, mai trag de una de alta, dar nu s-au aratat deranjati de faptul ca le ceream sa aranjeze camerele mai des. N-am abuzat nici noi de amabilitatea lor dar vreau sa spun ca au fost draguti si de mare ajutor.

Apartamentele sunt perfecte pentru familiile cu copii. Vila e situata intr-o zona linistita, oaspetii care vin aici sunt oameni decenti si nu e niciodata aglomerat, muzica data la maxim sau alte minuni. De altfel, am aflat ca apartamentele sunt izolate fonic si probabil ca si asta a contribuit la senzatia de liniste completa. Am avut destule experiente neplacute cand ne-am cazat cu copiii mici la hotel si n-au reusit sa inchida un ochi nici ei nici noi de galagie.

Vila are internet wireless peste tot, televizoare in apartamente, DVD playere, dar n-am avut timp nici sa ne tragem rasuflarea. Am colindat insula de la un capat la altul, ne-am balacit in mare de-a valma cu copiii si ne-am bucurat de nisip fin si apa sarata cat am putut. De mancat am mancat la diverse taverne din imprejurimi si de cateva ori in Thassos care e la numai 15 km distanta.

Ne-a placut la Summer Dreams Studios si ne-am dori sa mai gasim cazare aici cand mai ajungem in Skala Potamia .

Alexandra Mandru 2013

Alte articole despre Thassos

IMPRESII THASSOSGHIDURI THASSOSSTATIUNI THASSOS
Skala Potamia prin ochii mei
Impresiile Oanei pe Insula Thassos in Skala Potamia 2012 Eu si sotul meu ne-am petrecut cel mai recent…
Plaje Thassos
Peste 35 de plaje, majoritatea dintre ele acoperite cu nisip, altele cu pietris sau cu pietricele din marmura,…
Limenas Thassos
Limenas (gr. “port”) cunoscut si ca Thassos Town, este capitala Insulei de Smarald si portul principal de legatura dintre…
Vezi toate impresiile din Thassos …
Impresiile lui Ionut pe Insula Thassos in Limenaria 2013 Excursia asta a reprezentat o vacanta binemeritata pentru mine…
Insula Thassos
Despre Thassos, insula de smarald a Greciei, am scris mult si multe, am incercat sa dam informatii utile pentru…
Statiunea Potos, Insula Thassos
Una dintre cele mai populare statiuni grecesti, Potos atrage in fiecare an numerosi turisti, fiind o destinatie apreciata…

Post-ul Cu familia la studiourile Summer Dreams apare prima dată în Ghid Turistic Grecia.

Vremea in Corfu

$
0
0

Pentru toti cei care se pregatesc de o vacanta in Corfu, am pregatit o statistica a temperaturilor medii in intervalul mai-octombrie, temperaturi atat din aer, cat si din apa. Statistica este facuta pe o perioada de 5 ani de catre institutii de specialitate si va usureaza alegerea perioadei in care vreti sa plecati in concediu.

Pentru temperaturi recente va sugeram sa consultati site-ul accuweather.

Vremea in Corfu

Vremea in Corfu

Vremea in Corfu pentru luna Mai

Grade °CArticole despre Corfu
Temperatura MAXIMA23°C Corfu, intrebari si raspunsuri
Temperatura MINIMA13°C
Temperatura MEDIE18°C Insula Corfu de la Nord la Sud
Temperatura Marii (MEDIE)19°C

Vremea in Corfu pentru luna Iunie

Grade °CArticole despre Corfu
Temperatura MAXIMA28°CCele mai ieftine statiuni din Corfu
Temperatura MINIMA17°C
Temperatura MEDIE23°CCorfu Town, orasul venetian din Grecia insulara
Temperatura Marii (MEDIE)23°C

Vremea in Corfu pentru luna Iulie

Grade °CArticole despre Corfu
Temperatura MAXIMA31°CStatiunea Kassiopi
Temperatura MINIMA19°C
Temperatura MEDIE25°CStatiunea Sidari
Temperatura Marii (MEDIE)26°C

Vremea in Corfu pentru luna August

Grade °CArticole despre Corfu
Temperatura MAXIMA31°CBucuresti Corfu cu masina personala
Temperatura MINIMA19°C
Temperatura MEDIE25°CCazare recomandata in Corfu
Temperatura Marii (MEDIE)26°C

Vremea in Corfu pentru luna Septembrie

Grade °CArticole despre Corfu
Temperatura MAXIMA28°CImpresii din Corfu
Temperatura MINIMA17°C
Temperatura MEDIE23°CPoze din Corfu
Temperatura Marii (MEDIE)24°C

Vremea in Corfu pentru luna Octombrie

Grade °CArticole despre Corfu
Temperatura MAXIMA23°CAchilleion, comoara corfiota a lui Sissi
Temperatura MINIMA14°C
Temperatura MEDIE19°CStatiunea Paleokastritsa
Temperatura Marii (MEDIE)20°C

Vremea in Corfu - Harta

Informatii detaliate, grafice, vremea in timp real in Corfu gasiti aici: accuweather !

Post-ul Vremea in Corfu apare prima dată în Ghid Turistic Grecia.

Transport local in Thassos, orar si preturi

$
0
0

Insula Thassos masoara aproximativ 100 km, ceea ce inseamna ca o puteti strabate in aproximativ 3 ore cu autobuzul, bineinteles, daca nu decideti sa coborati la fiecare statie. Cei care nu inchiriaza o masina pe durata vacantei lor in Thassos, un scuter sau nici macar o bicicleta, pot alege sa viziteze insula cu ajutorul autobuzelor locale KTEL.

transport local thassos grecia

Transportul cu autobuzurile locale in Thassos

Toate satele sunt legate unele de altele prin drumuri asfaltate, asa ca nu va trebui sa va asteptati la prea multe gropi sau denivelari. Singura exceptie este satul Kastro, care este situat la capatul unui drum neasfaltat, iar pentru a ajunge aici un jeep ar fi o idee foarte buna. Soseaua care strabate insula are doua benzi, una pentru fiecare sens, iar din corpul ei se desprind drumuri ocolitoare si serpuitoare. Daca vreti sa va abateti de la soseaua principala, fiti siguri ca printre colegii de trafic veti gasi si cateva capre sau oi vazandu-si nestingherite de rutina zilnica.

Autobuzele locale circula, in principiu, intre orele 06:00 si 20:00, insa programul poate varia in functie de sezon si trafic. Programul este in general afisat in statiile de autobuze, insa puteti oricand sa il rugati pe sofer sa va dea mai multe detalii despre orar. Nu va asteptati ca toate autobuzele sa ajunga fix la ora stabilita, insa acestea circula la intervale dese, asa ca nu veti astepta prea mult pana soseste urmatorul autobuz.

transport local thassos harta

Statia principala de autobuz este situata in Limenas, capitala insulei. De acolo, pornesc autobuze spre toate satele si plajele de pe insula.

Mai jos aveti programul autobuzelor din Thassos, actualizat la data de 4 iunie 2014. Pentru mai multe detalii, puteti suna la statia de autobuze Thassos: 0030 25930 22162.

*preturile sunt afisate la sfarsitul articolului

Orar autobuze Thassos de luni pana sambata

PlecareSosireLUNI-SAMBATA
ThassosLimenaria6:20, 9:50, 11:45, 13:10, 14:50, 17:10
ThassosPotos6:20, 9:50, 11:45, 13:10, 14:50, 17:10
ThassosTheologos9:45, 13:10, 14:50
TheologosThassos6:00, 7:45, 11:10, 16:30
ThassosPanagia7:10, 10:15, 11:45, 13:00, 14:00, 16:00
ThassosPotamia7:10, 10:15, 11:45, 13:00, 14:00, 16:00
ThassosSk. Potamia7:10, 10:15, 11:45, 13:00, 14:00, 16:00
PotamiaThassos7:40, 9:10, 11:00, 12:30, 14:45, 16:45
Sk. PotamiaThassos7:35, 9:05, 10:55, 12:25, 14:40, 16:40
PanagiaThassos7:50, 9:15, 11:05, 12:35, 14:50, 16:50
ThassosKinira13:00
KiniraThassos8:30
In jurul insulei via Prinos6:20
In jurul insulei via Panagia13:00
ThassosSk. Prinos6:20, 9:45, 11:45, 13:10, 14:50, 17:10
Sk. PrinosThassos6:55, 10:15, 12:00, 13:30, 15:15, 17:30
ThassosAliki13:00
AlikiThassos8:20
LimenariaTheologos10:45, 14:15, 15:50
LimenariaAliki7:40
PotosSk. Prinos16:10, 9:20, 11:25, 12:55, 14:20, 16:40
PotosThassos16:10, 9:20, 11:25, 12:55, 14:20, 16:40
PotosTheologos7:20, 10:50, 14:20, 15:55
PotosAliki8:00
PrinosThassos16:50, 9:55, 11:55, 13:25, 14:50, 17:15
PrinosLimenaria7:00, 10:20, 12:05, 13:35, 15:20, 17:35
PrinosPotos7:00, 10:20, 12:05, 13:35, 15:20, 17:35
Sk SotirasThassos6:40, 9:50, 11:50, 13:20, 14:45, 17:10
Sk RachoniThassos7:00, 10:25, 12:05, 13:40, 15:25, 17:35
AlikiPotos13:50
AlikiLimenaria13:50
Sk. PotamiaGolden Beach8:50, 10:40, 12:10, 14:25, 16:25
Sk. PotamiaAliki13:30
Sk. KallirachiThassos6:40, 9:50, 11:50, 13:20, 14:45, 17:05
Sk. KallirachiLimenaria7:20, 10:30, 12:15, 13:45, 15:30, 17:45
Sk. KallirachiPotos7:20, 10:30, 12:15, 13:45, 15:30, 17:45
Sk. PrinosLimenaria6:55, 10:15, 12:05, 13:30, 15:15, 17:30
Sk. PrinosPotos6:55, 10:15, 12:05, 13:30, 15:15, 17:30
ThassosGolden Beach10:15, 11:45, 14:00, 16:00
Golden BeachThassos9:00, 10:50, 12:20, 14:35, 16:35

Orar autobuze Thassos in zilele de Luni

PlecareSosireLUNI
ThassosPrinos8:50
PrinosThassos11:00

Orar autobuze Thassos in zilele de Duminica

PlecareSosireDUMINICA
ThassosLimenaria6:20, 9:45, 13:10, 14:30, 17:00, 17:50
ThassosPotos6:20, 9:45, 13:10, 14:30, 17:00, 17:50
LimenariaThassos6:20, 9:30, 11:30, 14:15, 16:45
LimenariaSk. Prinos6:20, 9:30, 11:30, 14:15, 16:45
ThassosTheologos6:20, 9:45, 14:30
TheologosThassos6:00, 9:10, 11:10, 16:30
ThassosPanagia8:00, 11:00, 14:15, 15:45
ThassosPotamia8:00, 11:00, 14:15, 15:45
PotamiaThassos8:20, 11:45, 15,00, 16:25
PanagiaThassos8:35, 11:50, 15:05, 16:30
ThassosSk. Prinos6:20, 9:45, 11:45, 13:10, 14:30, 17:00, 17:50
Sk. PrinosThassos6:55, 10:15, 12:00, 13:30, 15:15, 17:15
ThassosSk. Potamia8:00, 11:00, 14:15, 15:45
Sk. PotamiaThassos8:25, 11:40, 14:55, 16:20
LimenariaTheologos7:30, 10:50, 15:50
PotosSk. Prinos6:10, 9:20, 11:25, 14:10, 16:40
PotosThassos6:10, 9:20, 11:25, 14:10, 16:40
PotosTheologos7:35, 10:55, 15:55
PrinosThassos16:50, 9:55, 11:55, 14:40, 17:10
PrinosLimenaria7:00, 10:20, 13:35, 15:20, 17:20, 18:20
PrinosPotos7:00, 10:20, 13:35, 15:20, 17:20, 18:20
Sk. SotirosThassos6:40, 9:50, 11:50, 14:35, 17:05
Sk. RachoniThassos7:05, 10:25, 12:05, 15:20, 17:20
Sk. PotamiaGolden Beach11:25, 14:40, 16:10
Sk. KallirachiThassos6:40,9:50, 11:50, 14:35, 17:05
Sk. KallirachiLimenaria7:15, 10:30, 13:45, 15:30, 17:30, 18:30
Sk. KallirachiPotos7:15, 10:30, 13:45, 15:30, 17:30, 18:30
Sk. PrinosPotos6:55, 10:15, 13:30, 15:15, 17:20, 18:15
ThassosGolden Beach11:00, 14:15, 15:45
Golden BeachThassos11:35, 14:50, 16:15

Tarife bilete de autobuz in Thassos

In ceea ce priveste tarifele biletelor de autobuz, acestea sunt destul de accesibile. Pentru un tur complet al insulei ar trebui sa platiti in jur de €9,10, autobuzele care strabat aceasta ruta pornind din statia din Limenas la orele 06:20, 08:45, 11:30 si 14:30.

Zilnic sunt 10 autobuze care pornesc din Limenas spre coasta vestica a insulei, tariful unui bilet pana in Limenaria fiind de €3,80, iar pana in Potos costand €4. Cei care vor sa ajunga in Theologos cu autobuzul vor plati €5,10.

Spre sudul insulei pleaca zilnic 4 autobuze, avand opriri in pitorescul sat Alyki si Moni Arhangelou. Tariful unui bilet pana aici este de €3,20. Deplasarile cu autobuzul pana in Paradise Beach si Skala Potamia costa €3,80.

Alte 10 autobuze calatoresc zilnic din Limenas spre satele situate pe coasta estica a insulei. O calatorie pana in Panagia si Potamia costa €1,20, iar tariful pentru un bilet pana in Skala Potamia ajunge la €1,50.

In prezent, nu exista posibilitatea de a cumpara carduri de calatorie ce ofera un anumit numar de calatorii inclus sau calatorii nelimitate. Exista posibilitatea de a va bucura de o reducere de aproximativ 20% a tarifului daca alegeti sa achizitionati bilete dus-intors. Biletele de acest tip sunt valabile intre 30 si 90 de zile. Biletele de autobuz se cumpara de la chioscuri de bilete (periptero) situate in statiile de autobuz.

Ghid turistic disponibil si in format PDF: Transport local Thassos

Atentie! Spre deosebire de costul carburantului, pe care il actualizam lunar acest articol o sa fie actualizat ANUAL daca este cazul. Daca aveti informatii proaspete de la fata locului va rog sa ne anuntati.

Articole recomandate pentru o vacanta in Thassos

Insula Thassos de la Nord la Sud - Ghid turistic insula Thassos

Cu familia in Thassos – Daca nu stiti ce statiuni sa alegeti va recomandam ghidul de calatorie pentru familii

Cazari recomandate in Thassos – Inainte sa alegi hotelul este bine sa stii la ce sa te astepti

Plajele din Thassos - Exista peste 35 de plaje, tu pe care vrei sa la vizitezi ?

Vacanta placuta :)

Post-ul Transport local in Thassos, orar si preturi apare prima dată în Ghid Turistic Grecia.

Makaza, intrebari si raspunsuri (I)

$
0
0

Acest articol ia nastere datorita numarului foarte mare de intrebari adresate de voi (pe mail, facebook, comentarii, etc), referitor la cel mai nou si scurt drum spre Grecia, drumul prin Makaza.

*In cazul in care aveti intrebari si nu gasiti raspuns aici sau in ghidul initial, ne puteti contacta pe email sau lasati un comentariu.

intrebari makaza

O sa trec direct la subiect !

I: Andrei, referitor la traseul prin Makaza, voi l-ati facut? Pe forumuri parerile sunt impartite, am vorbit cu cineva care l-a facut la intoarcerea in RO si nu mi-l recomanda, din nou, prin prisma faptului ca mergem cu copiii. Noi sofam amandoi, sotul e sofer experimentat si preferam drumurile mai spectaculoase, virajate, insa acum am o retinere visavi de acest traseu. Mi s-a spus ca partea din Bulgaria e foarte proasta, drumul fara marcaje, napadit de buruieni, nu ai unde sa tragi pe dreapta…e OK pentru cineva cu copii mici de 2 si 4 ani? 

R: Traseul il recomandam oricarui tip de sofer si in orice conditii de calatorie (cu copii sau fara). Drumul este foarte bun si foarte usor (va scriu din proprie experienta).


I: In ghidul de calatorie prezentat de noi pe site, am recomandat evitarea autostrazii din Bulgaria.

De ce a trebuit sa eviti autostrada la Gurkovo? Ar trebui sa fie mai confortabil drumul pe autostrada intre Nova Zagora si Stara Zagora decat pe drumul dintre Gurkovo si Stara Zagora. Distanta mi se pare sa fie relativ egala. Ai avut vreun motiv anume? 

R: Daca va abateti de la drumul prezentat nu mai iese timpul scurt (indiferent ca este autostrada sau nu). Daca va uitati pe harta o sa vedeti ca aceasta autostrada ocoleste.


I: Vreau si eu sa ajung in Lefkada si de vreo 3 zile cred ca mi-am instalat zeci de aplicatii pt navigatie, am cautat pe n site-uri si pe langa ca, in-afara de google maps nimic nu stie de drumul prin makaza (daca fortzez drumul prin makaza cu punct intermediar acolo)

R: Daca nu va permiteti roaming / zi sau nu aveti un smartphone cu google maps, folositi orice sistem de navigatie pana in Kardzhali, de acolo drumul este drept ! Din Komotini (Grecia) reporniti GPS-ul.


I: Doua intrebari te rog, daca se poate.
1.M-am uitat pe street view, pe centura lui haskovo si arata ca dupa bombardament. Mai ales partea finala, cea sudica. Asa este si in realitate sau a mai fost refacuta?
2. Print screenul cu kardjali 54 km unde este facut? La iesirea din haskovo? Arata a un drum pe care nu as intra in mod normal…

R: Poza este luata de pe streetview (acesta nu este actualizat).


I: Salut!
Am următoarea nedumerire și sper că mă puteți ajuta:
Mie,pe google maps dupa intersectia drumurilor 5 si 508 din bulgaria imi apare ca existent un traseu care urmeaza cursul râului Varbitza diferit de cel care trece prin Momchilgrad si Podkova.
Exista in realitate acest traseu sau este o eroare google maps?

R: Despre “Momchilgrad – 5 sau 508″, am tot fost intrebat. Nu am mentionat aceasta localitate in ghid, nu treceti prin ea si nu aveti cum sa ratati drumul spre Makaza.


I: Salut. La benzinaria OMV din Kardzali nu vad butelia pentru GPL. Au si GPL?

R: Nu am fost atent daca exista GPL la benzinarie. Cei de la OMV pe site-ul lor oficial spun ca au butelie de GPL (asteptam pareri de la fata locului).


I: Salut , urmeaza pe 6 iulie sa plec in thassos , am citit cu drag ce ai scris dar nu am inteles unde este amplasat acest OMV in Kardzhali cumva la drumul principal?

R: Este la iesirea din oras pe partea dreapta (greu de ratat).


I: Pret autostrada Komotini – Salonic

R: 4.80 euro / sens -> daca mergeti spre Thassos doar 2.40 euro / sens


Impresii de la cei care s-au intros din Grecia pe acest drum in 2014

*toate comentariile sunt disponibile aici: drumul prin Makaza !

Salut Andrei,
Multumesc pentru recomandarea cu drumul acesta nou prin Makaza, a meritat din plin!
Am plecat ieri la ora 10 din Bucuresti, la 16 intram in Grecia, vama era goala, punctul de trecere este doar pentru auto de max. 3,5t!
Din Kardzali este indicator catre Makaza pe drum national nr.5, asfalt perfect, curbe largi , o placere de a conduce.
Cea mai proasta portiune din drum a fost dupa Haskovo unde am alimentat la un Shell ( mi-am rasfatat masina cu un V-power 100 la 2,58 Leva/l) apoi am luat-o spre Stara Zagora . Era o portiune de vreo 5 km cu asfalt decopertat si se lucra!
De mentionat ca autostrada A2 spre Salonic are 2 puncte de taxare , 2,40 eur pentru autoturism am platit la fiecare punct.Link: http://grecia.de-weekend.ro/drumul-prin-makaza-traversare-bulgaria-6-ore/#comment-37984

Salutare,Multumesc pentru recomandari raspuns in particular si din nou, pentru articol in general :-) Tocmai m-am intors din ouranopolis si varianta prin makaza a meritat pe deplin.

- La dus am plecat la 05.45 de la eroii revolutiei, iar la ora 15.00 eram cazat la hotel in ouranopoli. De la Haskovo a inceput sa ploua foarte tare si a tinut pana aproape de asprovalta, de aceea a durat ceva mai mult, iar in plus nu stiam drumul.

- La intors insa, am facut mai putin, pentru ca a fost soare, stiam deja drumul si nu am mai “bajbait”. Am plecat la ora 12.00 si am ajuns in bucuresti la ora 20.00, deci 8 ore!!!

In ambele variante am mers sustinut, cu pauze doar pentru necesitati fiziologice, fara sa depasesc cu mult viteza legala (mai putin la limitarile imbecile de 60 ale bulgarilor).

Ca impresie generala, cu foarte mici exceptii, drumul a fost foarte bun, confortabil (chiar cu jante pe 17′ & suspensie sport) si in primul rand “safe”. Am alimentat la OMV in Giurgiu si am ajuns fara nicio alimentare intermediara la destinatie. Consumul total a fost de 6.0%, 4 oameni in masina + bagaje (cutie manuala, diesel 2.0TDI, motor inca nerodat).

Asadar, recomand cu caldura acest drum. Este adevarat ca inca nu exista pe GPS, insa daca urmati orasele principale (Veliko T, Gurkovo/Nikolaevo, Stara Zagora, Dimitrovgrad, Haskovo, Kardzali, Makaza) orientandu-va dupa semne, nu puteti rata. Pentru siguranta, la dus, eu am pus informativ GPS-ul pe destinatie Kardzali si nu am avut probleme.

Drum bun si vacante placute!

Link: http://grecia.de-weekend.ro/drumul-prin-makaza-traversare-bulgaria-6-ore/#comment-39665

Alte articole utile pentru o vacanta in Grecia !

Drumul spre Grecia Acest articol se adreseaza celor care merg pe cont propriu in Grecia, cu masina personala si contine sfaturi generale, indiferent de ce destiantie alegeti. Drumul spre Grecia poate fi foarte usor daca urmati cateva dintre sfaturile noastre. Pentru destinatii specifice o sa pun link-uri spre articolele dedicate, toate traseele fiind prezentate cu lux de amanunte aici: Trasee Bucuresti Grecia.

Sfaturi de calatorie Grecia - In acest articol nu o sa gasiti sfaturi de genul “va recomandam sa va faceti asigurare medicala” sau “recomandam sa aveti trusa de prim ajutor in masina”; este plin internetul de astfel de “sfaturi standard”. Incercam doar sa ne asiguram ca toti cititorii site-ului “Ghid turistic Grecia” sunt foarte bine informati si stiu la ce sa se astepte de la o vacanta in Grecia.

Cazarea ta in Grecia Daca nu esti genul de persoana care sa calatoreasca doar cu un rucsac si un sac de dormit in spinare, cazandu-te de fiecare data sub cerul liber sau la cort, sigur te-ai lovit de alegerea cazarii. Pretentiosi sau nu, city-break sau sejur prelungit in statiuni, cu prietenii sau cu familia, intrebarea “unde ne cazam?” este printre primele pe care ne-o punem.

Ce mi se potriveste ? De-a lungul timpului am observat ca indiferent cat de bine structuram site-ul sau scriem ghiduri despre Grecia, nu avem cum sa multumim pe toata lumea…

Descarca ghiduri de masina -Toate traseele de masina spre Grecia intr-un singur loc !

Post-ul Makaza, intrebari si raspunsuri (I) apare prima dată în Ghid Turistic Grecia.

Planificare vacanta in Corfu

$
0
0

Iti doresti o vacanta in Corfu, dar nu stii de unde sa incepi? Aici iti oferim un ghid cu toate informatiile prezentate pe scurt pentru a-ti face o idee. In cazul in care ai nevoie de informatii mai detaliate (de exemplu o statiune anume sau o plaja pare mai interesanta) , functia de cautare din acest site iti sta la dispozitie. Enjoy!

Planificarea este intotdeauna cheia unei vacante de neuitat, in sensul frumos al cuvantului. Multora ne place spontaneitatea si sa aruncam un rucsac in masina pentru ca a doua zi, inainte sa rasara soarele, sa pornim la drum, insa cand vine vorba de concedii de cate 10 zile, in alte tari, ar trebui sa ne rezervam macar cateva ore pentru documentare despre locatie, hoteluri, restaurante si, bineinteles, cand este cazul, plaje. Nu ati vrea sa ajungeti intr-o statiune de seniori, cand tot ce cautati sunt cluburi si distractie.

De aceea, suntem aici sa va ajutam cu planificarea vacantelor si sa reducem timpul alocat cercetarii si documentarii la minim, prin intermediul unor articole concentrate in informatii pretioase si mereu la zi. In doar cateva minute, veti afla toate detaliile esentiale despre locatia aleasa ca destinatie de vacanta si va veti alege deja si plaja, hotelul si restaurantele preferate.

Ghidul este destul de stufos. Mai jos este o mini-harta al acestui articol, in cazul in care cautati informatii specifice (se apasa click pe link si va trimite la sectiunea dorita).

Informatii generale CorfuPuncte de interesRecomandari CorfuPreturi insula Corfu
De ce vacanta in Corfu ?Cele mai frumoase 10 plaje din CorfuStatiuni recomandate pentru familii cu copiiPreturi generale pe insula Corfu
Perioada potrivita pentru vacanta in CorfuCele mai importante obiective turistice din CorfuCazare recomandata pentru familii si copiiPreturi medii restaurante si taverne din Corfu
Cum se ajunge in Corfu ?Tururi si croaziere organizate in CorfuStatiuni recomandate pentru petrecaretiPreturi medii supermarket-uri Corfu
Cele mai bune restaurante din CorfuCazare recomandata pentru petrecareti
Statiuni recomandate pentru cupluri
Cazare recomandata pentru cupluri

vacanta corfu

De ce vacanta in Corfu ?

Pozitie geograficaCoasta vestica a Greciei
Vecini: Albania
Clima mediteraneana65 km lungime
32 latime in punctul cel mai lat
Forme de reliefPlaje
Zona muntoasa
Cel mai inalt varf: Muntele Pantokrator 906 mVegetatie dominanta: maslini, chiparosi
Temperaturi + apa mariiPrimavara: 12oC-23oC
Apa marii: 16oC-18oC
Vara: 24oC-32oC
Apa marii: 21oC-24oC
Toamna:27oC-23oC
Apa marii: 23oC-21oC
Plaje217 km coastaAcoperite cu nisip si/sau  pietrisScaldate de apele Marii Ionice

Insula Corfu este situata pe coasta vestica a Greciei, bucurandu-se de o clima mediteraneana blanda, de unde si abundenta de culori si vegetatie cu care este daruita. Este renumita in special pentru plajele sale excelente si pentru vegetatia ce o imbraca de-a lungul anului, aceasta fiind una dintre cele mai verzi insule ale Greciei.

Este o insula serena, unde predomina peisajele rurale si satele cocotate pe carari de munte, singurele zgomote de care ati putea sa va loviti provenind de la valurile marii si scuterele ce se fataie vesele dintr-un loc in altul.
Satenii din Corfu inca mai celebreaza panegyria (festivaluri religioase ce au loc vara si toamna) insufletind peisajele cu muzica, dansuri traditionale si standuri unde se vand produse locale delicioase.

Datorita legaturii puternice pe care aceasta insula o avea cu Europa, Corfu s-a numarat printre primele insule grecesti deschise turismului (in anii 1960). De aceea, exista si cateva statiuni ce au reusit sa combine aerul traditional, molcom, cu alura cosmopolita caracteristica locatiilor turistice ale secolului nostru. Veti remarca aceasta combinatie atragatoare in statiuni precum Paleokastritsa, Sidari, Kassiopi si Acharavi, toate situate in zona nordica a insulei.

Cele mai frumoase 10 plaje din Corfu
vacanta corfu plaje
Denumire plajaStatiuneCaracteristici plajaFacilitatiRecomandata pentru
Marathias/Agía VarváraMarathiasLungime: 5 km
Nisip fin
Apa cristalina
Umbrele
Sezlonguri
Baruri
Taverne
Toata lumea
Agios GeorgiosAgios GeorgiosLungime: 5 km
Nisip fin
Apa cristalina
Intrare lina in apa
Umbrele
Sezlonguri
Sporturi nautice
Familii cu copii mici
Agios GordisAgios GordisNisip fin
Apa cristalina
Umbrele
Sezlonguri
Dusuri
Toalete
Baruri
Taverne
Sporturi nautice
Familii cu copii mici
MyrtiotissaMyrtiotissa, in apropiere de satul PelekasNisip fin
Inconjurata de stanci inverzite
Apa cristalina
Nu exista facilitatiCupluri, Nudisti
Canal d’AmourSidariStanciNu exista facilitatiCupluri
GlyfadaGlyfadaSteag Albastru
Nisip foarte fin
Apa cristalina
Intrarea in apa lina
Umbrele
Sezlonguri
Dusuri
Toalete
Baruri
Taverne
Sporturi nautice
Familii cu copii mici
Tineri
KavosKavosLungime: 3 km
Nisip fin
Apa cristalina
Intrarea in apa lina
Umbrele
Sezlonguri
Dusuri
Toalete
Baruri
Taverne
Cluburi
Cafenele
Tineri
PaleokastritsaPaleokastritsa5 plaje acoperite cu nisip sau pietris
Apa cristalina
Apa foarte rece
Ideala pentru snorkeling si scuba diving
Umbrel
Sezlonguri
Dusuri
Toalete
Baruri
Taverne
Sporturi nautice
Toata lumea
NissakiAcharaviPietris
Apa cristalina
Inconjurata de stanci
Excursii pe Insulele Diapontian si Paxoi
Taverne
Familii cu copii mici
Cupluri
IssosIssosNisip fin
Apa cristalina
Ideala pentru surfing si kite surfing
Umbrele
Sezlonguri
Dusuri
Toalete
Baruri
Taverne
Sporturi nautice
Familii cu copii mici
Cele mai importante obiective turistice din Corfu
vacanta corfu obiective turistice
ObiectivStatiuneDe ce sa vizitati ?ProgramTarif bilete
Muzeul ArheologicCorfu TownObiecte gasite in timpul excavatiilor orasului Kanoni, capitala antica a insulei;Gazduieste frontonul Templului lui Artemis din sec. VI ienmarti – duminica:08:30 – 15:00(inchis pana in vara 2015)€3/persoana
Muzeul BizantinCorfu TownObiecte de arta bizantina religioasa gazduite intr-o biserica ce dateaza din secolul XVmarti – duminica:08:30 – 15:00€2/persoana
Biserica Sf. SpiridonCorfu TownDateaza din anul 1596 si este cea mai inalta biserica de pe insula datorita domului rosu ce decoreaza clopotnita;Gazduieste moastele Sf. Spiridon
Fortareata NouaCorfu TownA fost construita intre anii 1572-1645 de venetieni si extinsa de francezi si britaniciiunie – octombrie, zilnic:09:00 – 21:30€2/persoana
Fortareata VecheCorfu TownA gazduit intreg orasul Corfu medieval, fiind cunoscuta si sub numele de Citadela; a fost construita in anul 1546 de venetieni pe situl unui castel bizantin.Panorame superbe ale orasului si coastei muntoase a Albanieiluni – sambata:08:00 – 20:00duminica:08:00 – 15:00€4/persoana
Palatul AchillionGastairiA fost construit in anul 1891 pentru Imparateasa Elizabeth (Sissi) a Austriei;Palatul se bucura de gradini foarte frumoase si panorame ale marii si orasului Corfu;Este locul de nastere al Printului Phillip al Marii BritaniiPe timpul verii, zilnic:08:00 – 19:00€7/persoana
Mon ReposCorfu TownCelebra vila de vacanta regala in care s-a nascut printul Phillip, sotul Reginei Marii Britanii, Elisabeta a II-a.
Esplanade (Liston)Corfu Town
Old PerithiaPerithiaStrazi pietruite,inguste, si veti putea admira case si biserici abandonate.
Panagia TheotokuPaleokastritsaManastirea este un loc deosebit de frumos si linistit, imbiind parca turistii grabiti la a-si trage sufletul intr-o oaza de calm si multe flori.
AngelokastroAfionasFortareata bizantina, construita la 350 de metri inaltime este la aproximativ 10 kilometri distanta de cele doua statiuni si cu siguranta merita sa parcurgeti drumul pana acolo. Veti avea ocazia sa vizitati si biserica Arhanghelului Mihail de langa Angelokastro.Pe timpul verii, zilnic:08:00 – 19:00€7/persoana
Old village MoraitikaMoraitika
Lacul KorissionAgios Georgios ArgiradonO laguna care se intinde pe o suprafata de peste 600 de hectare. Plajele care se lungesc pe kilometri intregi sunt perfecte pentru plimbari la apus iar cararile prin plantatiile de maslini urca spre sate vechi, de unde puteti admira privelistea spectaculoasa.
Canalul indragostitilorSidariCanalul Indragostitilor este cel mai popular obiectiv turistic din Sidari, multi turisti venind in aceasta localitate special pentru a vizita acest obiectiv.
Muntele PantokratorUnul din locurile ce trebuie vizitate este Muntele Pantokrator, aici fiind cel mai inalt punct de  pe insula – 900 de metri – si din acel punct oferindu-se o imagine de ansamblu a intregii insule dar si a coastei Albaniei.

Orasul vechi al capitalei insulei, Corfu Town, cunoscut astazi sub numele de Kerkyra, este un monument UNESCO, unde arhitectura cladirilor este inspirata de stilul venetian si strazile au ramas la fel de pietruite si labirintice ca in vremurile de demult apuse. Acest oras este o destinatie ce ar trebui sa se afle pe toate listele ce includ atractiile de top din Corfu, bucurandu-se de doua fortarete venetiene, muzee interesante, biserici fascinante, si minunata Strada Liston, o copie fidela a strazii Rue de Rivoli din Paris.

Tururi si croaziere organizate in Corfu
vacanta corfu croaziere
DestinatieTip excursieCe e de vazutDurata calatorieiTarif
Manastirea Paleokastritsa
Corfu Town
Tur cu microbuzulManastirea Paleokastritsa
Obiective turistice din Corfu Town
4 ore€17/persoana
Manastirea Paleokastritsa
Palatul Achillion
Tur cu microbuzulManastirea Paleokastritsa
Palatul Achillion
4 ore€17/persoana
AqualandMicrobuzParcul acvatic Aqualand1 zi€17/persoana (intrarea in parc inclusa)
Insula CorfuTur cu microbuzulCorfu town
Paleokastritsa
Palatul Achillion
Belavista
Statiunea Sidari
1 zi€21/persoana
Paxi Antipaxos
Pesterile Albastre
CroazieraPaxi Antipaxos
Pesterile Albastre
10 ore€35/persoana
Parga + PaxiCroazieraParga si Paxi10 ore€35/persoana
AlbaniaCroazieraObiective turistice de pe coasta Albaniei10 ore€35/persoana
Croaziera cu barca cu fund din sticlaCroazieraLumea subacvatica a apelor din Corfu 4 ore€42/persoana

 

Perioada potrivita pentru vacanta in Corfu
Tip sezonLuniTarife medii zboruriTarife medii cazare
Sezon de varfiulie – august€200 – €300€50 – €100/noapte/camera dubla
Extra sezonmai – iunie si septembrie€200€30 – €50/noapte/camera dubla

In principiu, puteti vizita Corfu oricand doriti, insa am putea sa spunem ca insula este cu adevarat deschisa pentru a-si intampina turistii din aprilie, mai exact in jurul datei in care se sarbatoreste Pastele, pana in luna octombrie. Cele mai multe hoteluri isi deschid insa portile in luna mai pentru a-si lua la revedere de la turisti abia la sfarsitul lunii septembrie. Cu alte cuvinte, sezonul estival in Corfu dureaza practic din mai pana in iunie.

Sezonul de varf este in timpul lunilor iulie si august, cand temperaturile ating 30 de grade Celsius. Cei care doresc sa se bucure de tarife mai mici la cazare si zboruri trebuie sa se orienteze, in ceea ce priveste planificarea unei vacante in Corfu, la rezervari in lunile mai-iunie, si in ultimele doua saptamani din septembrie. In aceasta perioada insula nu este atat de aglomerata ca in lunile de varf, dar vremea se mentine ideala pentru sesiuni lungi de bronzare si balaceala.

Pentru a va face o idee despre diferenta tarifelor la cazare in functie de perioada in care vizitati insula am luat drept exemplu hotelurile Villa Kokoros, situata in Agios Vasileios, si Akis Apartments, in Paleokastritsa, ambele considerate de utilizatorii booking.com „exceptionale”. Daca in luna iunie, un apartament cu un dormitor in Villa Kokors costa €27.90/noapte, in luna iulie, tariful ajunge la €44/noapte. In cazul celui de-al doilea complex, tariful porneste de la €40/noapte pentru un studio standard, in luna iunie, ajungand la €89/noapte in luna iulie.

Este mai mult decat recomandat sa rezervati cazarea pentru vacanta voastra in Corfu din timp, chiar si cu cateva luni inainte, pentru a fi siguri ca aveti posibilitatea de a alege camerele dorite si va veti bucura de oferte avantajoase (mai ales ca site-ul booking.com ofera posibilitatea anularii gratuite).

Cum se ajunge in Corfu cu masina personala ?
RutaDistantaNr. oreCost dus-intors
Traseul prin Kulata: Bucuresti – Sofia – Kulata – Iogumenitsa1020 km14 h 20 min.€217 – €283
Drumul prin Makaza: Bucuresti – Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Makaza – Komotini – Iogumenitsa.1085 km13 h 30 min.€235 – €301

Cei care se hotarasc sa strabata cei aproximativ 1020 km care ne despart de Corfu cu masina au la dispozitie doua rute: drumul clasic, prin Kulata, sau cel mai scurt (desi numarul de km parcursi este 1085) prin Makaza. Daca prima ruta poate fi strabatuta in aproximativ 14 ore si 20 de minute, ruta prin Makaza va va tine pe drumuri doar 13 ore si 30 de minute. Iata traseele:

Drumul prin Kulata: Bucuresti – Sofia – Kulata – Iogumenitsa
Drumul prin Makaza: Bucuresti – Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Makaza – Komotini – Iogumenitsa

*accesand link-urile de mai sus gasiti ghidurile respective
*pentru preturi va recomand acest ghid: drumul spre Grecia, noi am facut si o estimare a costurilor aici: Bucuresti Corfu pret

Trebuie mentionat ca a doua ruta este si un pic mai scumpa, aducand un cost suplimentar de €20 (dus-intors).
Odata ajunsi in Igoumenitsa veti lua unul dintre cele doua feriboturi ce pornesc zilnic spre statiunile insulei. Unul dintre ele va va duce direct in Corfu Town, o calatorie durand in jur de 1 ora si 40 de minute, iar unul are ca destinatie orasul Lefkimi, situat la o distanta de 40 km de Corfu Town, in acest caz calatoria durand 1 ora.

Cum se ajunge in Corfu cu avionul ?
Companie aerianaTip cursaTarife
Aegean Airlinescharter€200 – €300
Transfer de la Aeroportul „Ioannis Kapodistrias” in centrul orasului Corfu Town
Tip TransferDurata calatorieiTarif biletSite rezervari
Autobuzul local nr.5 si 610 minute€2.5/persoanawww.ktelkerkyras.gr
Transfer privat10 minute€20/persoanahttp://www.taxireservations.gr
Microbuze shuttle10 minute€20/persoanawww.a2btransfers.com

Cea mai confortabila optiune pentru a va deplasa in Corfu ramane avionul. Pe aeroportul insulei, „Ioannis Kapodistrias”, aterizeaza in perioada verii numeroase curse charter, din Romania avand zboruri compania aeriana Aegean Airlines. Durata unui zbor este de aproximativ 2 ore.

De la aeroport pana in centrul capitalei insulei puteti ajunge cu un taxi, un microbuz-shuttle sau puteti rezerva un transfer privat. Un taxi va va lua in jur de €17/cursa, microbuzele-shuttle au tarife de aproximativ €20/persoana, iar companiile ce asigura transferuri private va vor cere in jur de €27/transfer, automobil 1-4 persoane, si €63/transfer, automobil 5-10 persoane.

Tinand cont ca distanta dintre aeroport si Corfu Town poate fi parcursa in aproximativ 10 minute, cei care doresc sa economiseasca bani pot oricand apela la serviciile autobuzelor locale albastre, mai exact autobuzele nr.5 si nr.6, care ii vor duce in centrul orasului pentru un tarif de aproximativ €2.50/persoana. Din statia de autobuze de la aeroport pornesc autobuze spre multe dintre statiunile de pe insula

Statiuni recomandate pentru familii cu copii
vacanta corfu familii
Denumire statiuneTipul plajelorFacilitati plajeFacilitati statiune
GlyfadaLungime: 400 m
Nisip fin
Ape linistite
Intrarea lina in apa
Steag Albastru
Umbrele si sezlonguri
Dusuri
Toalete publice
Baruri
Taverne
Sporturi nautice
Cateva magazine de suveniruri
2 hoteluri mari
Complexuri de apartamente
2 supermarketuri
Case de schimb valutar
1 piscina publica
Agios GordiosLungime: 500 m
Nisip si pietris
Golf linistit
Steag Albastru
Umbrele si sezlonguri
Sporturi nautice
Taverne
Taverne
Magazine de-a lungul drumului principal
Cateva supermarketuri
Case de schimb valutar
Piscine publice
Cluburi de noapte
Baruri
Sidari3 plajenisip fin
Ape cristaline
Umbrele si sezlonguri
Sporturi nautice
Snack baruri
Hoteluri si complexuri de apartamente, taverne si restaurante cu specific grecesc, englezesc si chinezesc, baruri si cluburi de noapte, multe magazine si supermarketuri, agentii locale care organizeaza tururi si croaziere, case de schimb valutar, numeroase piscine publice, parc acvatic
Paleokastritsa6 plajenisip fin sau pietris
Ape cristaline
Umbrele si sezlonguri
Sporturi nautice
Toalete
Dusuri
Snack baruri
Hoteluri mari, complexuri de apartamente, taverne si restaurante, multe magazine si supermarketuri, case de schimb valutar, piscine publice
AcharaviLungime: 3 km
Nisip fin
Ape linistite
Intrare lina in apa
Umbrele si sezlonguri
Dusuri
1 taverna cu acces la toalete
Pensiuni, complexuri de apartamente, baruri, cluburi de noapte, multe magazine, florarii, supermarketuri, banci, bancomate, case de schimb valutar, loc de joaca

 

Cazare recomandata pentru familii si copii
Nume hotel/complexTip cazareDistanta plajaTarif
Gorgona Apartments (Glyfada)Studiouri si apartamente echipate cu chicineta sau bucatarie; acces gratuit la internet; parcare gratuita100 minute€50/noapte/studio cu vedere la munte€55/noapte/studio cu vedere la mare€77/noapte/apart. 2 adulti si 2 copii
Sidari Water Park Hotel (Sidari)Studiouri si apartamente ce ofera panorame ale piscinei si gradinii; acces gratuit la internet; parcare gratuita; acces gratuit parc acvatic din statiune5 minute€60/camera tripla, mic dejun inclus€80/camera family, mic dejun inclus
Molos Beach Apartments (Paleokastritsa)Studiouri si apartamente echipate cu chicineta, bucatarie; unele au si sufragerie; acces gratuit la internet; parcare gratuita18 minute€100/apartament 4 persoane

 

Statiuni recomandate pentru petrecareti
vacanta corfu petreceri
Denumire statiuneTipul plajelorFacilitati plajeFacilitati statiune
KavosLungime: 3 km
Nisip fin
Ape cristaline
Intrare lina in apa
Umbrele si sezlonguri
Dusuri
Toalete publice
Baruri si Cafenele
Taverne
Cluburi
Magazine, cluburi de noapte, taverne, hoteluri si pensiuni
Sidari3 plaje
Nisip fin
Ape cristaline
Umbrele si sezlonguri
Sporturi nautice
Baruri si Cafenele
Hoteluri si complexuri de apartamente, taverne si restaurante cu specific grecesc, englezesc si chinezesc, baruri si cluburi de noapte, multe magazine si supermarketuri, agentii locale care organizeaza tururi si croaziere, case de schimb valutar, numeroase piscine publice, parc acvatic
DassiaNisip fin
Inconjurata de o padure deasa
Ape cristaline
Umbrele si sezlonguri
Multe baruri care ofera acces la toalete
Hoteluri si complexuri de apartamente, restaurante si taverne ce servesc preparate locale si internationale, bancomate, case de schimb valutar

 

Cazare recomandata pentru petrecareti
Nume hotel/complexTip cazareDistanta plajaTarif
Seafront Apartments (Kavos)Studiouri si apartamente echipate cu chicineta, ce ofera panorame ale marii si gradinilor; acces gratuit la internet; parcare gratuitaChiar pe plaja
200 m fata de restaurante si baruri
€46/noapte/studio 3 adulti
Elenas Garden (Kavos)Studiouri si apartamente echipate cu chicineta; acces gratuit la internet; parcare gratuita80m
500m fata de restaurante si baruri
€54/apartament 3 persoane
Efi & Sofia Apartments (Dassia)Studiouri si apartamente echipate cu chicineta, bucatarie; unele au si zona de luarea cinei in aer liber; acces gratuit la internet; parcare gratuita50 m€100/studio 3 persoane

 

Statiuni recomandate pentru cupluri
vacanta corfu cupluri
Denumire statiuneTipul plajelorFacilitati plajeFacilitati statiune
ArillasNisip fin si pietris
Inramata pitoresc de stanci si promontorii
Apa cristalina
Intrarea lina in apa
Steag Albastru
SezlonguriCateva taverne si baruri
Centru inchiriere barci
Magazine de suveniruri
7 supermarketuri
Case de schimb valutar
Piscine publice
SidariPlaja Canalul Dragostei (Canal d’Amour)
Formatiuni stancoase printre care se ascund pesteri si canale
Golfulete cu ape linistite si foarte curate
Nu sunt facilitatiHoteluri si complexuri de apartamente, taverne si restaurante cu specific grecesc, englezesc si chinezesc, baruri si cluburi de noapte, multe magazine si supermarketuri, agentii locale care organizeaza tururi si croaziere, case de schimb valutar, numeroase piscine publice, parc acvatic
DassiaNisip fin
Inconjurata de o padure deasa
Ape cristaline
Umbrele si sezlonguri
Multe baruri care ofera acces la toalete
Hoteluri si complexuri de apartamente, restaurante si taverne ce servesc preparate locale si internationale, bancomate, case de schimb valutar
Agni, in apropierea KalamiPlaja micuta acoperita cu pietris
Ape linistite, dar adanci chiar de la mal
Sezlonguri puse la dispozitie gratuit oaspetilor tavernelor3 taverne
KaminakiPlaja acoperita cu pietris situata la poalele unor gradini de maslini si paduri de chiparosiUmbrele si sezlonguri
2 taverne
Sporturi nautice
Hoteluri mici
Cazare recomandata pentru cupluri
Nume hotel/complexTip cazareDistanta plajaTarif
Hotel Tria Adelphia (Arillas)Studiouri si maisonette echipate cu chicineta; acces gratuit la internet; parcare gratuita15 minute€60/noapte/maisonette
Sidari Beach Hotel (Sidari)Camere elegante cu balcon propriu100 m de plaja Sidari€90/camera dubla cu vedere la mare
Saint Nicholas Beach Apartments (Dassia)Studiouri de lux echipate cu chicineta; acces gratuit la internet; parcare gratuitaChiar pe plaja Agios Nikolaos€50/studio deluxe cu vedere la mare
Cele mai bune restaurante din Corfu
vacanta corfu mancare
Denumire restaurantAdresa si telefonBucatarieSpecialitatiPreturi/pers.
FagopotionAgios Stefanos Sinion
Tel: 00 30 26630 82020
Greceasca, peste, fructe de maresaganaki cu trei feluri de branza, bekri mezetsigarelli€25-€35
Boukari BeachBoukari, situat la o distanta de 4 km de Mesongi
Tel: 00 30 26620 51792
Peste, fructe de marepeste, calamari, caracatita si midii€23-€28
ArchontikoDrum principal Lefkimmi- Chlomotiana
Tel: 00 30 26610 75851
Greceasca traditionalamusaca greceasca, keftedakia si kokoretsi€30
NapoliSidari, Canal D’ Amour
Tel: 00 30 69414 15961
Greceasca, Italieneascapizza, paste€8-€10
Klimataria tou BellouPiata veche din Benítses
Tel: 00 30 26610 71201
Greceasca, fructe de maresardine bourdeto, salata de praz si midii fierte€20-€27
BakalogatosCorfu Town, Alpíou nr. 23, colt cu Prosaléndou, district Spilia
Tel: 00 30 26613 01721
Greceasca traditionalapreparate gatite numai din ingrediente locale, vinurile si berea sunt autentic grecesti.sub €20
RoussosKavos
Tel: 30 2662 061122
Peste, fructe de mare€10-€20
Old village TavernaMoraitikaMancare traditionala€20-€30
Thassos Village TavernaMoraitikaCele mai bune coaste de miel din Corfu€30

Despre mancarea servita in tavernele si restaurantele din Corfu avem numai cuvinte de lauda. Cu toate ca fiecare statiune isi are propriile taverne renumite printre turisti si localnici, exista cateva locatii care au devenit atractii turistice pentru toti cei care ajung in Corfu.

Fagopotion: Este fara nici un dubiu una dintre cele mai apreciate taverne din Corfu, bucurandu-se nu numai de un menu incarcat cu preparate absolut divine, ci si de panorame sublime ale marii. Toate preparatele din peste sunt gatite numai cu peste proaspat prins in jurul insulitelor Diapondia, iar printre felurile de mancare signature ale localului se numara saganaki cu trei feluri de branza, bekri meze, un fel de mancare ce are la baza carnea de porc, tocanita de iepure, tsigarelli si caracatita. Desertul recomandat: prajitura cu portocale.

Boukari Beach: Petrecerea unui sejur in Corfu fara a manca fructe de mare este o adevarata blasfemie. Pentru a fi siguri ca veti savura astfel de preparate cu placere va recomandam sa vizitati restaurantul Boukari Beach. Meniul include felurite feluri de mancare gatite din peste, calamari, caracatita si scoici, astfel ca veti avea de unde alege.

Archontiko: Restaurantul se numara printre preferatele turistilor care vor sa se bucure de peisaje incantatoare in timp ce savureaza preparate traditionale grecesti. Meniul include o varietate de feluri de mancare, de la supe si aperitive la deserturi, printre care se numara si musacaua greceasca, keftedakia si kokoretsi. Locatia este ideala atat pentru cine romantice, cat si pentru mese in familie. Festinul culinar poate fi incheiat cu bauturi traditionale precum Mayrodafni sau Mastichato.

Napoli: Restaurantul numarul 1 in Sidari, Napoli isi intampina oaspetii nu numai cu feluri de mancare traditionale grecesti, ci si cu pizza si paste absolut savuroase, salate si bruschete. Este ideal pentru familii, cupluri si grupuri de prieteni, felurile de mancare fiind pe gustul tuturor, iar preturile fiind accesibile.

Klimataria tou Bellou: O alta taverna recunoscuta pentru fructele de mare servite oaspetilor si calitatea serviciilor, Klimataria tou Bellou este o afacere de familie. Meniul include numeroase feluri de mancare nu tocmai obisnuite, precum sardine bourdeto sau salata de praz si midii fierte. Localul este foarte popular printre turisti, astfel ca cel mai bine ar fi sa va faceti o rezervare inainte de a sosi aici.

Bakalogatos: Felurile de mancare incluse in meniul acestui restaurant sunt preparate numai din ingrediente locale, iar vinurile si berea sunt autentic grecesti. Menu include numeroase preparate ce au la baza branza, legume, porc, dar si fructe de mare si peste.

Roussos Restaurant: O oaza de relaxare situat in statiunea numarul 1 a vietii de noapte din Corfu, restaurantul Roussos este singurul de pe plaja din statiune. Restaurantul isi invita oaspetii sa isi delecteze papilele gustative cu preparate din peste si fructe de mare. Deschis acum 130 de ani si condus de aceeasi familie de atunci pana in prezent, este evident ca acest restaurant este unul cu traditie in Corfu.

Preturi generale pe insula Corfu
Inchiriere 2 sezlonguri + 1 umbrela€7 – €8
Plimbare cu canoe€5
Plimbare cu banana€10
Plimbare cu jet ski€30
Plimbare cu hidrobicicleta€5
Parasailing€30
Waterskiing€25
Scuba diving€45
Pachet 3 zile, 6 scufundari€200
Excursie pentru 2 scufundari in Paleokastritsa€87
Excursie pentru 2 scufundari in Insula Othonoi€100
Scufundare incepatori€44
Snorkeling€15
Snorkeling + excursie cu barca€30
Preturi medii restaurante si taverne din Corfu
Mic dejun englezesc€4
Hamburger, preparat fast food traditional€6
Gyros€2.5
Salata€3-€6
Feluri de mancare pe baza de carne de porc€5-€10
Fructe de mare€10-€15
Desert€3-€5
Meniu copii€5
Meniu, restaurant ieftin€13.5
Meniu pentru 2 persoane, trei feluri de mancare, restaurant buget mediu€50
Meniu McDonalds sau fast food€5
Bere locala (500 ml)€3
Bere de import (330 ml)€3.75
Bauturi spirtoase€4-€5
Ouzo€3
Cocktailuri€3-€5
Cappuccino€3
Coca-Cola/Pepsi (330 ml)€2
Apa (330 ml)€2
Preturi medii supermarket-uri Corfu
Apa€0.75
Paine€0.9
Lapte (1l)€1.2
Orez (1kg)€2.3
Oua (12 buc)€2.4
Branza locala€7.7
Piept de pui (1 kg)€7.2
Mere (1 kg)€2
Portocale (1 kg)€1.1
Rosii (1 kg)€1.75
Salata (1 buc)€1.25
Vin€5
Bere locala (500 ml)€1.33
Bere de import (330 ml)€1.2


In sectiunea “Corfu” din meniul principal gasiti ghiduri turistice pentru toate statiunile din Corfu. Insula este acoperita in proportie de 95% si speram sa o finalizam cat mai curand. Nu ramane de facut decat sa va urez spor la citit si planificat vacanta in Corfu.

Post-ul Planificare vacanta in Corfu apare prima dată în Ghid Turistic Grecia.

Neos Marmaras, o statiune cosmopolita cu aer vintage

$
0
0

Statiunea Neos Marmaras se bucura de o pozitie privilegiata pe bratul Sithonia al peninsulei Halkidiki si formeaza un tablou impresionant datorita dispunerii caselor, tavernelor si pensiunilor sub forma unui amfiteatru. Este situata pe trei coline de-a lungul coastei vestice a peninsulei si, trebuie sa recunoastem, „centrul de interes” al turistilor care aleg sa se cazeze pe acest brat. Cu toate ca Neos Marmaras gazduieste doar 3000 de locuitori, pe timpul verii statiunea devine neincapatoare putand aduna si pana la 20.000 de suflete intre granitele ei.

statiunea neos marmaras

Cum ajungem in Neos Marmaras ?

Indicatiile depind in functie de mijlocul de transport ales pentru a sosi aici. Daca sositi cu una dintre cursele charter ce aterizeaza pe aeroportul din Salonic, atunci trebuie sa stiti ca Neos Marmaros este situata la o distanta de aproximativ 100 km de aeroport. De aici puteti lua autobuzul pentru a ajunge in centrul Salonicului si de acolo, odata localizata statia de autobuz Chalkidiki KTEL, puteti sa luati un autobuz ce va va aduce la destinatie. Tariful unui bilet este de €13/persoana/sens.

Programul autobuzelor KTEL Salonic – Neos Marmaras si retur:
Plecari zilnice din Salonic spre Neos Marmaras: 09:30, 13:30, 17:45
Plecari zilnice din Neos Marmaras spre Salonic: 08:00, 15:00, 18:30

Daca preferati sa calatoriti mai confortabil, puteti alege transferul cu taxiul sau microbuzele-shuttle. O calatorie cu taxiul va dura in jur de 1 ora si 45 de minute si va va costa aproximativ €140. Un transfer cu un microbuz va va costa in jur de €35/persoana.

Cei care vor strabate cei 750 km ce despart Bucurestiul de Neos Marmaras cu masina, trebuie sa afle mai intai detalii despre ruta Bucuresti – Salonic, iar apoi sa se orienteze spre traseul Salonic – Nea Moudania – Nikiti – Neos Marmaras (118 km ~1 ora si 50 minute).

harta neos marmaras

Distanta si durata din Neos Marmaras in alte statiuni din Sithonia

Neos Marmaras – Salonic (118 km ~1 ora si 50 minute)
Neos Marmaras – Nikiti (21 km ~25 minute)
Neos Marmaras – Toroni (21 km ~25 minute)
Neos Marmaras – Port Koufo (24 km ~27 minute)
Neos Marmaras – Kalamitsi (35 km ~39 minute)
Neos Marmaras – Sarti (50 km ~52 minute)
Neos Marmaras – Voruvourou (25 km ~31 minute)

Atmosfera in Neos Marmaras

Neos Marmaras este cea mai cosmopolita asezare de pe bratul Sithonia, contrastand un pic cu restul satelor ce se insiruie de-a lungul bratului. Daca acestea sunt in mare parte foarte linistite si melancolice, ideale pentru cei care vor sa isi asculte gandurile si visele, si cei care vin cu familiile la mare, Neos Marmaras este insufletita de multi tineri si o viata de noapte activa.

statiunea neos marmaras

Statiunea Neos Marmaras reuseste sa combine cu maiestrie marea de smarald cu muntele ce i se asorteaza perfect datorita abundentei vegetatiei ce il imbraca, plimbarile romantice pe malul marii cu noptile albe petrecute in cluburi, si tavernele traditionale ce isi atrag oaspetii cu preparate grecesti cu restaurantele sic care servesc preparate specifice bucatariei internationale.

Plaje in Neos Marmaras

plaje neos marmaras

Neos Marmaras are doua plaje, insa veti gasi numeroase alte plaje in apropiere, unde veti putea ajunge foarte usor daca ati inchiriat o masina (tarifele pornesc de la €20/zi), un scuter (tarife de la €27 la €69/zi, in functie de tipul ales), un ATV (€55/zi) sau chiar o bicicleta (€15/zi).

Cei care prefera plajele moderne si cosmopolite, dotate cu facilitati, pot alege sa se relaxeze si sa se bucure de tot confortul pe plaja principala a statiunii.

Plaja Neos Marmaras

Plaja Neos Marmaras se intinde de la ultimul golfulet al statiunii pana la Porto Carras, cel mai mare complex hotelier din Halkidiki. Nu este foarte mare, insa nu este niciodata foarte aglomerata. Este acoperita cu nisip si se bucura de ape cristaline, nu foarte adunci, prin urmare perfecte pentru balaceala celor mici. Plaja este foarte bine intretinuta si detinatoarea unui Steag Albastru. Este dotata cu sezlonguri si umbrele, toalete, parcare, beach baruri si restaurante. De asemenea, in vecinatatea ei se afla mini market-uri.

statiunea neos marmaras

Plaja Paradisos (Neos Marmaras)

Cealalta plaja a statiunii este plaja Paradisos, o alta plaja ce a primit recent Steagul Albastru. Se intinde de-a lungul a 1 km si este o plaja destul de ingusta. Capatul nordic este acoperit cu nisip si un pic mai lat, iar capatul sudic este imbracat cu pietris dar se bucura de facilitati oferite de hotelurile din zona. Plaja are umbrele si sezlonguri, toalete, beach baruri, restaurante si un mini market.

neos marmaras

Pentru varietate, va puteti bronza in fiecare zi pe o alta plaja, in apropierea statiunii regasindu-se numeroase plaje:

Plaja principala din Porto Carras: acoperita cu pietris, insa dotata cu sezlonguri si umbrele elegante; pentru a avea acces la ele insa trebuie sa faceti consumatie la tavernele de pe plaja (€4/bere, €5/fresh portocale, €3/frappe, €2/cafea, €2/apa); plaja este dotata, de asemenea, cu toalete, un centru spa si un loc de joaca

Plaja Kohi: aceasta plaja primeste an de an distinctia Steagul Albastru; este acoperita cu nisip fin, iar fundul marii este lipsit de pietre; este dotata cu sezlonguri si umbrele, un beach bar si un centru pentru scuba diving; nu este foarte aglomerata

Alte plaje ideale pentru sesiuni de inot: Lagomandra, Triptomas, Azapiko, Ladario, Keramaria si Tristinika.

Ce putem face in Neos Marmaras ?

Cei care vor sa exploreze zona se vor bucura sa afle ca inainte de a intra in statiune pot admira ruinele unei manastiri ce dateaza din secolul XIX. Manastirea Tripotamos a apartinut manastirii Kastamonitou, si ilustreaza cu succes stilul arhitectural traditional peninsulei Halkidiki.

O vizita a satului Parthenonas, cocotat la o inaltime de 350 m deasupra nivelului marii, este recomandata tuturor turistilor care doresc sa admire un sat grecesc istoric, foarte important pentru patrimoniul insulei, unde puteti vedea case construite in stil autentic grecesc, admira peisaje foarte frumoase si savura o cafea la o taverna rustica. De asemenea, noul muzeu folcloric din sat va va capta atentia cu o colectie de costume traditionale, ustensile si fotografii ce dateaza de la inceputul secolului XX.

Pasionatii de drumetii se pot aventura pe cararile muntelui Itamos sau ale muntelui Dragoudelis. In apropierea statiunii se afla podgoria Porto Carras, a doua cea mai mare podgorie privata din Europa, astfel ca nu puteti rata o degustare de vinuri grecesti.

Din portul statiunii pornesc zilnic barci care va pot oferi croaziere interesante, cea mai populara fiind cea care ofera panorame ale manastirilor ascunse tacute in Muntele Athos. O croaziera la Muntele Athos costa in jur de €45/persoana.

athos halkidiki

Pe durata sederii aici va puteti bucura de o varietate de sporturi nautice, dar si de partide de tenis, baschet sau golf, statiunea fiind renumita mai ales pentru terenurile de golf.

Copiii au acces la numeroase locuri de joaca si centre de activitati potrivite varstei lor supravegheate, pentru ca parintii sa se relaxeze cateva momente.

Statiunea este intesata de taverne frumoase, ce servesc peste si fructe de mare intr-un decor boem dominat de fotografii alb-negru si amintiri vintage. Barurile de pe plaja si cluburile completeaza peisajul statiunii insufletind statiunea cu ritmuri traditionale, dar si cu cele ale hiturilor internationale.

Taverne recomandate in Neos Marmaras

Pentru o masa de pranz (doua persoane) platiti in jur de 25 euro (intre 3-4 euro o salata greceasca, calamari sau caracatita 8-10 euro, 3 eur un mythos).

Pentru fructe de mare recomandam taverna: Ta Kymata Fish Tavern. Taverna este foarte usor de gasit, mai mult de atat este pusa corect pe google maps.

taverne recomandate neos marmaras

Cea mai faimoasa taverna din Neos Marmaras este Taverna Okyalos. Pe langa mancarea si serviciile foarte bune aceasta taverna ofera o priveliste incredibila.

Cazare recomandata in Neos Marmaras

Sunt multe hoteluri de lux, pensiuni cochete si complexuri de apartamente in Neos Marmaras, insa noua ne-a atras atentia Kelyfos Hotel, in parte datorita privelistilor spectaculoase ale marii si muntilor ce pot fi admirate de pe terasa camerelor, dar si datorita tarifelor prietenoase ce pornesc de la €63/camera dubla, mic dejun inclus. Hotelul este situat la 1 km distanta de Neos Marmaras si 200 m de barurile de pe plaja.

cazare recomandata neos marmaras

Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati site-ul booking.com.

Speram ca toate aceste randuri si, in special, frumusetea statiunii Neos Marmaras sa va fi trezit curiozitatea si dorinta de a afla mai multe despre acest loc. Daca v-ati indragostit de aceste locuri, va asteptam sa ne impartasiti impresiile voastre pentru a aduce o nuanta in plus tabloului peninsulei Halkidiki.

Post-ul Neos Marmaras, o statiune cosmopolita cu aer vintage apare prima dată în Ghid Turistic Grecia.


Nikiti, Sithonia

$
0
0

Nikiti, plaja cat vedeti cu ochii…si inca putin

Nikiti este un alt sat traditional grecesc de pe bratul Sithonia al peninsulei Halkidiki care reuseste sa amestece cu maiestrie piscuri muntoase imbracate in paduri de pini cu plaje acoperite cu nisip fin si mangaiate de valurile domoale ale Marii Egee. Cu toate ca satul gazduieste situri arheologice preistorice si a cunoscut perioada de glorie a epocii clasice grecesti, reuseste sa fie cea mai noua statiune din Sithonia datorita dezvoltarii rapide a turismului.

nikiti sithonia

Cum ajungem in Nikiti ?

Nikiti este situat la o distanta de 35 km est de Poligiros, capitala peninsulei Halkidiki, si la 88 km departare de aeroportul din Salonic. Daca ajungeti in Salonic cu avionul, puteti lua un taxi pana la statia Chalkidiki KTEL unde va asteapta autobuze ce au rute directe spre Nikiti, sau puteti lua un taxi chiar pana in Nikiti.

De la aeroport pornesc autobuze locale KTEL, insa acestea au statii la gara din Salonic si statia centrala Macedonia KTEL (autobuzul 78) sau statia IKEA (autobuzul 78A), acest lucru insemnand ca va trebui sa schimbati autobuzul pentru a ajunge la statia Chalkidiki. Tariful pentru o calatorie cu autobuzul pana in oras este €0.90 si dureaza in jur de 50 de minute.

Tarife transfer Nikiti:
Taxi pana la statia Halkidiki KTEL: €20
Autobuz de la statia Halkidiki KTEL pana in Nikiti: €10.60
Taxi de la aeroport pana in Nikiti: aproximativ €90
Transfer in regim shuttle: €123/1-3 persoane; €166/4-8 persoane
Tarif inchiriere masina: de la €26/zi (inchiriere 1-4 zile) si €20/zi (inchiriere 5-13 zile)

Program autobuze Salonic – Nikiti si retur:
Plecari din Salonic spre Nikiti: 09:30, 11:15, 13:30, 17:45
Plecari din Nikiti spre Salonic: 08:35, 15:20, 19:05

Daca va decideti sa strabateti cei aproximativ 740 km cu masina personala, ruta ce trebuie urmata este destul de simpla. Initial urmati pas cu pas traseul din Bucuresti pana in Salonic, iar de aici mai aveti de parcurs 98 km pana la destinatie.

harta nikiti sithonia

Distanta si durata din Nikiti in alte statiuni din Sithonia

Nikiti – Salonic (98 km ~1 ora si 25 minute)
Nikiti – Neos Marmaras (21 km ~25 minute)
Nikiti – Toroni (41 km ~48 minute)
Nikiti – Port Koufo (52 km ~58 minute)
Nikiti – Kalamitsi (55 km ~1 ora)
Nikiti – Sarti (42 km ~47 minute)
Nikiti – Voruvourou (11 km ~14 minute)

Plaje in Nikiti, Sithonia

Nikiti se poate lauda cu una dintre cele mai lungi plaje din Grecia, o plaja ce se intinde de-a lungul a 3.5 km de coasta. Este acoperita in intregime cu nisip fin si se bucura de ape calme, foarte putin adanci si cristaline. Copiii se vor simti minunat in apele sale.

Unele zone ale plajei sunt organizate de hotelurile din zona si barurile de pe plaja, insa veti gasi si portiuni de nisip numai bune sa va intindeti prosopul. Plaja dispune de sezlonguri si umbrele, toalete, centre de inchiriere echipament sporturi nautice, iar de-a lungul ei se insiruie taverne, restaurante si mini market-uri.

Poate deveni aglomerata pe timpul verii, dar nu va deveni niciodata sufocanta. Cei care vor sa se bucure de mai multa liniste isi pot indrepta pasii spre zona sudica a plajei, care se bucura de nisip alb si ape atat de turcoaz incat pentru o secunda veti avea senzatia ca sunteti pe o plaja exotica in Caraibe.

Plaje Nikiti Sithonia

Daca ajungeti aici la finalul lunii iulie, puteti de asemenea sa deveniti spectatori ai unui maraton de inot international care are ca punct de pornire peninsula Kassandra si se termina in Nikiti. Traseul masoara 26 km de-a lungul Golfului Toroneos.

Toate plajele din Sithonia sunt prezentate aici: Plaje Sithonia.

Activitati in Nikiti, Sithonia

Cei care doresc sa practice scuba diving in zona pot vizita centrul de scufundari Atlantis, unde vor gasi tot ce au nevoie pentru sesiuni de scufundari reusite. Tariful pentru o scufundare pentru incepatori ce dureaza aproximativ 2 ore este €35, iar tariful pentru o zi este de €60.

De asemenea, pasionatii de ciclism pot inchiria o bicicleta (€15/zi) si descoperi imprejurimile, existand numeroase trasee perfecte pentru plimbari cu bicicleta. Gasiti o harta foarte detaliata aici: Bike Guide.

In ceea ce priveste obiectivele turistice din sat, cel mai vizitat este fara nici o indoiala Bazilica Sofronios construita in secolul V en. Aceasta este una dintre cele mai vechi biserici crestine din Macedonia si merita atentia voastra, cel mai pretios exponat fiind podeaua de mozaic care s-a pastrat aproape intacta de-a lungul timpului.

Centrul vechi al statiunii este de asemenea un punct de interes pentru turisti, fiind un decor idilic pentru savurarea unei cafele grecesti si petrecerea timpului admirand stilul de viata molcom al localnicilor. Centrul este dominat de prezenta bisericii Sf. Nikitas, ce dateaza din anul 1867, in jurul careia a fost ridicat satul.

O alta atractie turistica o reprezinta piata locala ce are loc in fiecare zi de vineri, intre orele 08:30 si 11:30. Aici veti gasi aproape orice de la haine la legume si fructe proaspete. Nikiti este unul dintre cele mai mari centre de productie a mierii din Europa, avand o traditie de 600 de ani in acest domeniu, astfel ca un borcan de miere va fi un suvenir dulce si natural pentru cei de acasa.

Taverne recomandate in Nikiti, Sithonia

Taverna Almira, este una dintre cele mai apreciata taverne din Nikiti si chiar din Sithonia (preparate din peste). Un pranz pentru doua persoane costa intre 20-30 euro.

Pizza Cafe Sicilia, chiar daca nu mergem in Grecia sa mancam pizza, aceasta terasa merita toata atentia datorita privelistii oferite. Pretul pentru o pizza pornesste de la 9 euro (de aici depinde de fiecare).

Mai sunt multe taverne, recomandam in special tavernele din port cu peste proaspat si fructe de mare. La majoritatea tavernelor sunteti invitati sa alegeti preparatele crude inainte sa fie preparate.

Cazare recomandata in Nikiti, Sithonia

Nikiti se bucura de o oferta variata de cazare, gazduind de la hoteluri luxoase la complexuri de apartamente, astfel ca veti avea de unde alege. Noi va recomandam sa luati in considerare si Summer House, un complex de studiouri si apartamente foarte modern. Fiecare studio si apartament este prevazut cu un balcon propriu de unde poate fi admirata marea.

cazare recomandata nikiti sithonia

Complexul se afla la o distanta de 30 de metri de plaja Nikiti si 400 m de promenada statiunii. Tarifele pornesc de la €45/noapte pentru un studio.

cazare recomandata nikiti sithonia

Mai multe detalii gasiti pe booking.com

Cam atat despre statiunea Nikiti din Sithonia, Halkidiki. Va invitam sa cititi si celelalte ghiduri turistice pentru bratul Sithonia.

Alte articole despre Sithonia, Halkidiki

IMPRESII DIN HALKIDIKIGHIDURI SITHONIAGHIDURI HALKIDIKI
Vacanta in Vourvourou, Halkidiki
Impresiile Mihaelei in Vourvourou, Halkidiki 2012 Proaspat iesiti cu bine din sesiune, ne-am facut bagajele si am plecat spre…
Neos Marmaras, o statiune cosmopolita cu aer vintage Statiunea Neos Marmaras se bucura de o pozitie privilegiata pe bratul Sithonia al peninsulei Halkidiki si formeaza un…Excursii optionale din HalkidikiHalkidiki este una dintre destinatiile preferate ale romanilor. In principal, acestia indragesc statiunile de pe aceasta peninsula datorita…
Toate impresiile din HalkidikiStatiunea Sarti, HalkidikiSarti, vacanta ta relaxanta si ieftina in Halkidiki Cei care sunt in cautarea unei destinatii de vacanta pe…HalkidikiHalkidiki, o destinatie pe sufletul romanilor Una dintre destinatiile elene preferate de romani este fara nici un dubiu…

Post-ul Nikiti, Sithonia apare prima dată în Ghid Turistic Grecia.

Vourvourou, Grecia, Halkidiki

$
0
0

Vourvourou, oaza de relaxare pentru tine si familia ta

Vourvourou este una dintre acele statiuni grecesti demne de a aparea pe vederile pe care le trimitem acasa odata ajunsi pe taramul fermecatoarei peninsule Halkidiki. Situata pe bratul Sithonia,  o destinatie potrivita familillor ce pornesc la drum cu copii, Vourvourou isi intampina vizitatorii cu o plaja foarte frumoasa, dar si un golf ce gazduieste noua insule micute unde natura a ramas neatinsa de civilizatie, si unde veti descoperi plaje secrete.

vourvourou grecia

Cum ajungem in Vourvourou ?

Satul Vorvourou este situat la o distanta de 10 km de Agios Nikolaos si 120 km de aeroportul din Salonic.

Daca alegeti sa calatoriti cu masina, va recomandam sa urmati ruta prezentata pentru traseul pana in Salonic, de unde va asteapta un drum unduitor strajuit de dealuri inverzite si umbrit de gradini de pini si maslini pana in Vourvourou.

Cei care sosesc cu avionul pe aeroportul din Salonic au la dispozitie posibilitatea de a calatori cu autobuzele locale KTEL pentru a ajunge la destinatie, sau de a apela la serviciile unui taxi sau a unei companii ce organizeaza transferuri private de la aeroport pana la hotelurile de pe peninsula.

Trebuie sa stiti ca nu exista o statie de autobuz Halkidiki KTEL langa aeroport, astfel ca mai intai va trebui sa ajungeti la statia din centrul orasului Salonic. Pentru a nu va complica cu schimbatul autobuzelor pana acolo, va recomandam sa luati un taxi. Tariful unei calatorii pana in Salonic este de aproximativ €15-€20, iar calatoria dureaza in jur de 20 de minute.

De asemenea, trebuie sa tineti cont ca un singur autobuz pe zi pleaca direct spre Vourvourou (ora 11:15; tarif bilet: €12.20), astfel ca in principiu va trebui sa va orientati spre un autobuz care porneste spre Sithonia si sa vorbiti cu soferul care va va sugera unde este mai bine sa coborati pentru a lua un taxi spre Vourvourou. Puteti lua si un autobuz ce merge in directia Kassandra si sa coborati la Nea Moudania, de unde puteti lua un alt autobuz spre Sithonia.

Dupa cum vedeti, este o adevarata aventura sa ajungeti in Vorvourou cu autobuzurile KTEL, astfel ca va recomandam sa luati taxiul, ce va va costa in jur de €130, sau chiar si mai bine sa inchiriati o masina, tarifele pornind de la €20/zi. Un transfer privat va ca costa in jur de €50/persoana, durata calatoriei fiind de aproximativ 2 ore.

vourvourou grecia harta

Distanta si durata din Vourvourou in alte statiuni din Sithonia, Halkidiki

Vorvourou – Salonic (107 km ~1 ora si 40 minute)
Vorvourou  – Neos Marmaras (25 km ~30 minute)
Vorvourou  – Toroni (45 km ~50 minute)
Vorvourou  – Port Koufo (49 km ~55 minute)
Vorvourou  – Kalamitsi (55 km ~1 ora)
Vorvourou  – Sarti (40 km ~45 minute)
Voruvourou – Nikiti (10 km ~13 minute)

Plaje in Vourvourou

Acest sat grecesc dominat de casute ce respecta cu sfintenie liniile arhitecturale traditionale grecesti, taverne unde puteti savura peste proaspat si fructe de mare, si o atmosfera prietenoasa ce indeamna la relaxare si visare, este locatia ideala pentru o vacanta pentru cu familia sau, de ce nu, pentru o evadare romantica pe tarmurile grecesti.

Plaja Vorvourou

Este situata ca o panglica de nisip de-a lungul golfului, chiar in sat. Se bucura de ape de culoarea smaraldui, mai mereu calme pentru ca sunt protejate de arhipelagul ce aduna cele 9 insulite mentionate mai sus. Este ideala pentru familii cu copii mici si este dotata cu centre de inchirieri echipament pentru sporturi nautice si taverne situate in apropiere.

vourvourou grecia plaja

Plaja Karidi

O alta plaja faimoasa in zona este plaja Karidi, o destinatie preferata mai ales de familiile cu copii. Aceasta se afla in capatul estic al satului. Tarmurile ii sunt scaldate de ape calme si foarte putin adanci ce sunt imbracate in nuante turcoaz. Mai mult decat atat, de pe nisipul ei pot fi admirate panorame ale Muntelui Athos. Pe timp de vara, poate deveni destul de aglomerata, si cateodata apa poate fi tulbure din cauza vanturilor ce sufla in golf. Plaja este prevazuta cu parcare si standuri cu gustari.

vourvourou grecia plaje

vourvourou halkidiki

Alte plaje pe care le puteti gasi in apropiere de Vorvourou:

Plaja Livari (extremitatea sudica a satului) – plaja acoperita cu nisip fin si scaldata de ape putin adanci

Plaja Petras (pe drumul spre plaja Zografou) – plaja pustie acoperita cu pietre si nisip; fara facilitati

Plaja La Cara (8 km de Vourvourou) – zona nordica acoperita cu pietris, zona sudica acoperita cu nisip; dotata cu centre de inchirieri echipamente sporturi nautice, teren de fotbal, bar pe plaja, toalete, dusuri, minimarket; acces gratuit pentru cei care stau in camping-ul La Cara, taxa de intrare pentru vizitatori

Plaja Bara ( 5 km de Vourvourou) – doua plaje izolate, acoperite de pietris; fara facilitati

Plaja Fava (la baza zonei rezidentiale din Vourvourou) – trei plaje ascunse, preferate de localnici; sunt acoperite cu nisip, pietris si pietre si protejate de stanci; fara facilitati

Toate plajele de pe bratul Sithonia sunt prezentate in acest articol: Plaje Sithonia, Halkidiki.

Alte atractii in Vourvourou

Vourvourou este de asemenea un punct de plecare pentru o croaziera cu barca pe insula Diaporas care, dupa spusele localnicilor, este cea mai fascinanta parte a unei vacante in Vourvourou. Astfel, va recomandam sa inchiriati o barca (nu aveti nevoie de permis!) si sa porniti spre Diaporas. Tarifele variaza de la €95 la €240/zi, in functie de tipul de barca ales si de sezon.

vourvourou halkidiki grecia

Cei care prefera drumetiile pe munte, pot urca pe Muntele Itamos de unde li se vor dezvalui panorame ale golfului satului si peninsulei Halkidiki.

In sat veti gasi numeroase restaurante, baruri, taverne, cafenele si supermarketuri. De asemenea, nu lipsesc magazinele cu suveniruri si centrele de inchirieri masini. Produsele traditionale specifice acestei zone sunt uleiul de masline, mierea, pestele, vinul si tsipouro. In Agios Nikolaos veti gasi o statie de politie, un spital, farmacii, posta si bancomate.

Taverne recomandate in Vourvourou, Grecia

Taverna Paris, Restaurant

Taverna se afla in Vourvourou, vis-a-vis de supermarket-ul Dionisos (mai mult de atat este listata si pe google maps “Cafe-Restaurant, Paris). Fiind numarul 1 pe tripadvisor cu review-uri extrem de bune, ne-am propus  sa o testam si noi in concediu din mai 2014. Exista in fata localului o parcare unde va puteti lasa masina, iar numarul de mese este suficient de mare incat sa alegeti unde sa stati: exista un ponton amenajat cu mese direct deasupra apei si puteti admira pestii sau puteti lua masa pe terasa acoperita. In weekend poate fi destul de aglomerat pentru ca patronul obisnuieste sa aduca o formatie locala care sa intretina atmosfera ce se poate incinge pana tarziu in noapte.

Preparatele din peste sunt proaspete (patronul cumpara peste din portul Ormus) si  inainte sa comandati sunteti invitati in sa  bucatarie sa alegeti pestele (crud) si sa-l cantariti. Pentru 2 persoane se plateste in medie 30€, dar sunt si preparate mult mai scumpe. Orice ati alege, mancarea greceasca este deosebit de gustoasa si parfumata.

Cazare recomandata in Vouvourou, Grecia

In Vourvourou veti gasi numeroase hoteluri si pensiuni pregatite sa va intampine cu servicii excelente de cazare. Va recomandam sa popositi un pic asupra ofertei prezentate de Aroma Studios and Apartments, un complex situat la doar 250 de metri de plaja Vourvourou. Complexul se bucura de un decor natural deosebit asigurat de o gradina foarte mare si pune la dispozitia oaspetilor studiouri si apartamente dotate cu chicineta, aer conditionat si televizor LCD. Accesul la internet este gratuit, iar copiii se bucura de un loc de joaca. Tarifele pornesc de la €45/studio (2 adulti) si €58/suita junior (2 adulti si 2 copii).

vourvourou grecia cazare

Cei care au fost aici au rasplatit acest complex cu distinctia „fabulos” pe site-ul booking.com.

Alte articole despre Sithonia, Halkidiki

IMPRESII DIN HALKIDIKIGHIDURI SITHONIAGHIDURI HALKIDIKI
Vacanta in Vourvourou, Halkidiki
Impresiile Mihaelei in Vourvourou, Halkidiki 2012 Proaspat iesiti cu bine din sesiune, ne-am facut bagajele si am plecat spre…
Neos Marmaras, o statiune cosmopolita cu aer vintage 

Statiunea Neos Marmaras se bucura de o pozitie privilegiata pe bratul Sithonia al peninsulei Halkidiki si formeaza un…

Excursii optionale din Halkidiki

Halkidiki este una dintre destinatiile preferate ale romanilor. In principal, acestia indragesc statiunile de pe aceasta peninsula datorita…

Toate impresiile din HalkidikiStatiunea Sarti, Halkidiki

Sarti, vacanta ta relaxanta si ieftina in Halkidiki Cei care sunt in cautarea unei destinatii de vacanta pe…

Halkidiki

Halkidiki, o destinatie pe sufletul romanilor Una dintre destinatiile elene preferate de romani este fara nici un dubiu…

Post-ul Vourvourou, Grecia, Halkidiki apare prima dată în Ghid Turistic Grecia.

Metamorfosi, departe de tot si toate

$
0
0

Metamorfosi este un satuc pitoresc cocotat pe un deal, inconjurat de paduri de pini si binecuvantat cu o plaja premiata cu Steagul Albastru. In aceasta asezare nu locuiesc mai mult de 500 de locuitori, timpul curgand aici mult mai agale ca in alte statiuni ale peninsulei Halkidiki, insa se pare ca acest lucru nu deranjeaza pe nimeni. Preferat mai ales de turisti germani, statiunea Metamorfosi este o oaza de relaxare ascunsa pe bratul Sithonia.

Metamorfosi halkidiki

Cum ajungem in Metamorfosi ?

Ca si in cazul altor statiuni de pe peninsula Halkidiki, primul pas pe care trebuie sa il faceti este sa ajungeti in Salonic. Daca ajungeti aici cu masina, veti putea fi in Metamorfosi in aproximativ 1 ora si 30 de minute, statiunea aflandu-se la o distanta de 92 km de centrul orasului.

Aeroportul din Salonic se afla la o distanta de 95 km de Metamorfosi. Cei care prefera sa economiseasca banii cu transferul pana in sat, pot ajunge aici cu autobuzul (€10). Primul pas ce trebuie facut insa este sa ajungeti la statia Chaldikiki din Salonic, iar cea mai confortabila si rapida cale de a face acest lucru este sa luati un taxi (€20) pana aici.

Program autobuze Salonic – Metamorfosi si retur: Plecare din Salonic spre Metamorfosi: 09:30, 11:15,13:30, 17:45 Plecare din Metamorfosi spre Salonic: 08:40, 15:30, 19:15 Daca preferati sa parcurgeti distanta dintre aeroportul din Salonic si Metamorfosi cu taxiul veti plati in jur de €90.

Metamorfosi halkidiki harta

Distanta si durata din Metamorfosi in alte statiuni din Sithonia, Halkidiki

Metamorfosi – Salonic (92 km ~1 ora si 30 minute)
Metamorfosi – Neos Marmaras (27 km ~34 minute)
Metamorfosi – Toroni (48 km ~504 minute)
Metamorfosi – Port Koufo (52 km ~56 minute)
Metamorfosi – Kalamitsi (60 km ~1 ora)
Metamorfosi – Sarti (50 km ~58 minute)
Metamorfosi – Nikiti (18 km ~13 minute)
Metamorfosi – Vourvourou (15 km ~22 minute)

Plaje in Metamorfosi

Metamorfosi halkidiki plaje

Surso foto: booking.com

Plaja din sat este cunoscuta sub numele de Makrya Lagada si se intinde de-a lungul a 120 metri, facand parte din plaja Nikiti. Este acoperita cu un mix de nisip si pietris, insa se bucura de ape calde si curate, ideale pentru sesiuni prelungite de inot, si este strajuita de paduri de pini si gradini de maslini. Atentie insa la pietrele din apa ce pot aparea pe alocuri. Unele parti ale plajei sunt dotate cu sezlonguri si umbrele, centre de inchiriere echipament sporturi nautice, restaurante si beach baruri, puse la dispozitie de hotelurile de pe plaja. De asemenea, in vecinatatea plajei se afla mini market-uri si o zona de camping. Cei care vor sa se bucure de tot confortul pot alege sa se bronzeze si pe plaja Blue Dolphin ce apartine hotelului cu acelasi nume situat chiar peste drum.

Metamorfosi halkidiki hotel

Plaja se bucura de distinctia Steagul Albastru si ape foarte putin adanci, insa pe alocuri pot aparea pietre, astfel ca mare atentie cand se balacesc cei mici. Plaja are sezlonguri, umbrele si un beach bar.

Atractii in Metamorfosi

In sat veti putea descoperi biserica satului si manastirea Agios Ioannis Prodromos, ambele obiective ce merita atentia turistilor. In apropiere se afla ruinele orasului Olynthos, unul dintre cele mai importante orase antice din Grecia, ce dateaza de acum 3000 de ani. Daca ati inchiriat o masina (de la €20/zi) veti putea ajunge cu usurinta si la Pestera Petralona, situata la jumatatea drumului dintre Salonic si Metamorfosi. Aceasta pestera a fost descoperita in anul 1959 si este deschisa celor care doresc sa admire stalactite si stalagmite, si sa viziteze micul muzeu arheologic de la intrare.

Cazare recomandata in Metamorfosi

Cu toate ca acest sat este foarte mic, oferta de cazare reuseste sa fie adecvata pentru orice tip de buget. Daca mai sus am mentionat hotelul Blue Dolphin care este ceva mai scump, cei cu buget mediu vor fi incantati de conditiile de cazare oferite de Villa Askamnia, o locatie foarte frumoasa inconjurata de pini si gradini de maslini, aflata la 400 m departare de sat. Vila este situata la o distanta de 100 m de plaja, insa se bucura si de o piscina proprie. Isi intampina oaspetii cu studiouri si apartamente elegante ce sunt prevazute cu balcoane ce ofera privelisti ale gradinii. Copiii se bucura de un loc de joc, masa pentru tenis de masa si biliard. Un studio costa de la €53/noapte, iar un apartament pentru 2 adulti si 1 copil ajunge la €58/noapte. Gasiti mai multe detalii direct pe booking: Villa Askamnia Metamorfosi.

Alte articole despre Sithonia, Halkidiki

IMPRESII DIN HALKIDIKIGHIDURI SITHONIAGHIDURI HALKIDIKI
Vacanta in Vourvourou, Halkidiki
Impresiile Mihaelei in Vourvourou, Halkidiki 2012 Proaspat iesiti cu bine din sesiune, ne-am facut bagajele si am plecat spre…
Neos Marmaras, o statiune cosmopolita cu aer vintage Statiunea Neos Marmaras se bucura de o pozitie privilegiata pe bratul Sithonia al peninsulei Halkidiki si formeaza un…Excursii optionale din HalkidikiHalkidiki este una dintre destinatiile preferate ale romanilor. In principal, acestia indragesc statiunile de pe aceasta peninsula datorita…
Toate impresiile din HalkidikiStatiunea VourvourouVourvourou este una dintre acele statiuni grecesti demne de a aparea pe vederile pe care le trimitem acasa odata ajunsi pe taramul fermecatoarei peninsule Halkidiki…HalkidikiHalkidiki, o destinatie pe sufletul romanilor Una dintre destinatiile elene preferate de romani este fara nici un dubiu…

Post-ul Metamorfosi, departe de tot si toate apare prima dată în Ghid Turistic Grecia.

Porto Koufo, o vacanta idilica intr-un port natural

$
0
0

Porto Koufo este unul dintre cele mai mari porturi naturale ale Greciei, intinzandu-se de-a lungul a 1.5 km. Satul se afla la o distanta de doar 5 km de Toroni si de plaja premiata cu Steagul Albastru a acestuia, insa veti gasi cateva plaje micute si in jurul portului. Un sat pescaresc, protejat de stanci impunatoare, Porto Koufo poate fi destinatia de vacanta ideala pentru familiile cu copii si cuplurile aflate in cautare de locatii ascunse de frenezia verii.

porto koufo halkidiki

Cum ajungem in Porto Koufo ?

Porto Koufo se afla la o distanta de 80 km de Poligiros, capitala peninsulei Halkidiki, si la 140 km departare de Salonic. Cei care ajung in Salonic cu avionul au la dispozitie mai multe mijloace de transport pentru a ajunge in Porto Koufo. Cea mai ieftina varianta este folosirea autobuzelor locale KTEL care va vor aduce la destinatie in aproximativ 3 ore. Desi exista un autobuz care asigura legatura de la aeroport in oras, acesta nu ajunge direct la statia Chalkidiki KTEL de unde puteti lua autobuzul spre Porto Koufo. De aceea, este mai bine daca luati un taxi pana la aceasta statie (€20), iar de aici luati autobuzul. O calatorie dureaza in jur de 2 ore, iar un bilet costa €15.30.

Program autobuze KTEL Salonic – Porto Koufo:
Plecari din Salonic catre Porto Koufo: 09:30, 13:30, 17:45
Plecari din Porto Koufo catre Salonic: 07:30, 14:30, 18:10

Daca vreti sa va bucurati de un transfer confortabil si fara batai de cap puteti oricand sa va deplasati de la aeroport la hotel cu taxiul (€125) sau cu microbuze ce asigura transferuri in regim shuttle (€194/1-3 persoane, €261/4-8 persoane). Tarifele pentru inchirierea unei masini pornesc de la €20/zi.

Despre drumul cu masina personala am discutat aici: Bucurest Halkidiki si despre varianta noua prin Makaza aici: Drumul prin Makaza.

porto koufo halkidiki harta

Distanta si durata din Porto Koufo in alte statiuni din Sithonia, Halkidiki

Porto Koufo – Salonic (140 km ~2 ore si 15 minute)
Porto Koufo – Neos Marmaras (15 km ~25 minute)
Porto Koufo – Toroni (5km ~7 minute)
Porto Koufo – Metamorfosi (53 km ~1 ora)
Porto Koufo – Kalamitsi (10 km ~12 minute)
Porto Koufo – Sarti (25 km ~25 minute)
Porto Koufo – Nikiti (45 km ~48 minute)
Porto Koufo – Vourvourou (50 km ~55 minute)

Plaje in Porto Koufo

Plaja din Porto Koufo este o fasie ingusta de nisip ce se intinde de-a lungul golfului. Se bucura de ape cristaline imbracate in nuante de turcoaz ce se preschimba in tonuri de albastru inchis de indata ce apa se adanceste brusc. Apa este calda si curata, insa prezenta aricilor de mare, mai ales in extremitatile golfului, nu este un lucru neobisnuit. Plaja este dotata cu sezlonguri, umbrele, toalete, baruri si restaurante. In golful satului se mai ascunde o plaja, insa accesul la ea se face doar cu barca. Plaja se afla chiar in punctul in care golful se intalneste cu apele marii.

plaje porto koufo halkidiki

Multi dintre turistii care sunt cazati in Porto Koufo aleg sa isi petreaca cateva zile si pe plaja premiata din Toroni, dar si pe plaja din apropierea acesteia, plaja Tristinika. Ambele plaje sunt acoperite de nisip fin si se bucura de ape cristaline si domoale. Plaja din Toroni este organizata si este prevazuta cu numeroase facilitati, pe cand plaja Tristinika este mai degraba o destinatie pentru cei care prefera sa petreaca cateva zile cu cortul.

plaja toroni sithonia

Activitati in Porto Koufo

Portul satului este principalul punct de atractie din sat, locul unde turistii pot vedea pescarii intorcandu-se dis-de-dimineata cu peste proaspat prins, sau unde pot petrece seri frumoase savurand preparate grecesti si fructe de mare la tavernele locale.

Cei care sunt pasionati de scufundari pot face scufundari in una dintre multele pesteri din golf, cea mai populara destinatie fiind pestera Erika, ce are o intrare de 12 m sub apa. Avansatii se pot aventura in zona Porto Koufo Wall, ce are o adancime de pana la 120 m si ofera vizibilitate de pana la 30 m.

Puteti de asemenea inchiria barci sau participa la croaziere ce va vor duce in locuri ideale pentru scufundari sau pescuit.

Daca sunteti prin aceste locuri in luna septembrie, veti putea lua parte la renumitul Festival anual al tonului.

Taverne recomandate in Porto Koufo

O taverna situata chiar in port este Tzitzikas, unde gasiti specialitati grecesti si preparate din peste. Preturile sunt acceptabile (20 – 30 euro pentru o masa in 2), serviciile de exceptie, priveliste catre golf si primiti un desert din partea casei :)

O alta taverna este Boucadoura (preparate din peste, specialitati grecesti, fructe de mare)frecventata de familiile cu copii. Taverna are o gradina destul de mare, loc bun de joaca pentru cei mici.

Cazare recomandata in Porto Koufo

De departe cel mai frumos si apreciat hotel din sat este hotelul Porto Koufo, situat chiar pe plaja.

porto koufo halkidiki cazare

Hotelul ofera camere spatioase decorate elegant si dotate cu balcoane proprii de unde poate fi admirata marea. Tarifele includ mic dejun grecesc ce va fi servit chiar in gradina hotelului. O camera dubla cu vedere la mare costa de la €86/noapte.

In zona gasiti si vile, complexe de apartamente, iar preturile sunt mai mult decat accesibile.

Speram ca toate aceste randuri si, in special, frumusetea statiunii Porto Koufo sa va fi trezit curiozitatea si dorinta de a afla mai multe despre acest loc. Daca v-ati indragostit de aceste locuri, va asteptam sa ne impartasiti impresiile voastre pentru a aduce o nuanta in plus tabloului peninsulei Halkidiki.

Alte articole despre Sithonia, Halkidiki

IMPRESII DIN HALKIDIKIGHIDURI SITHONIAGHIDURI HALKIDIKI
Vacanta in Vourvourou, Halkidiki
Impresiile Mihaelei in Vourvourou, Halkidiki 2012 Proaspat iesiti cu bine din sesiune, ne-am facut bagajele si am plecat spre…
Neos Marmaras, o statiune cosmopolita cu aer vintage 

Statiunea Neos Marmaras se bucura de o pozitie privilegiata pe bratul Sithonia al peninsulei Halkidiki si formeaza un…

Excursii optionale din Halkidiki

Halkidiki este una dintre destinatiile preferate ale romanilor. In principal, acestia indragesc statiunile de pe aceasta peninsula datorita…

Toate impresiile din HalkidikiStatiunea Vourvourou

Vourvourou este una dintre acele statiuni grecesti demne de a aparea pe vederile pe care le trimitem acasa odata ajunsi pe taramul fermecatoarei peninsule Halkidiki…

Halkidiki

Halkidiki, o destinatie pe sufletul romanilor Una dintre destinatiile elene preferate de romani este fara nici un dubiu…

Post-ul Porto Koufo, o vacanta idilica intr-un port natural apare prima dată în Ghid Turistic Grecia.

Statiunea Toroni, Sithonia, Halkidiki

$
0
0

Toroni, zile de plaja la umbra ruinelor antice

Toroni este o statiune micuta ascunsa in sudul bratului Sithonia, insa gazduieste una dintre cele mai lungi plaje de pe peninsula Halkidiki. Plaja se bucura de 2.5 km de nisip auriu si apa cristalina, trasaturi ce i-au adus Steagul Albastru. Satul se intinde de-a lungul plajei, insa nu are o piata centrala, ci multe hoteluri si complexuri de apartamente imprastiate intre granitele sale, si restaurante aliniate de-a lungul promenadei.

plaja toroni sithonia

Cum ajungem in Toroni?

Exista mai multe posibilitati de a ajunge sa va bronzati pe nisipul fin al plajei din Toroni. Puteti sosi aici cu masina personala, daca nu va deranjeaza sa parcurgeti un drum de aproximativ 770 km din Bucuresti pana la destinatie. Ruta pe care trebuie sa o strabateti este destul de simpla, toate statiunile din Halkidiki avand drum comun pana in Salonic, de unde va mai asteapta o calatorie de aproximativ 2 ore pentru a ajunge la hotelul ales.

Daca nu aveti rabdare sa calatoriti in jur de 13 ore pana aici, puteti oricand sa va rezervati un bilet de avion cu destinatia Salonic. De aici puteti lua un taxi care sa va duca direct la destinatie (€118) sau puteti rezerva un transfer privat (€140/1-3 persoane, €160/4-8 persoane).

Bineinteles, exista si posibilitatea de a va deplasa cu autobuzele locale KTEL, insa de la aeroport pana in statia Chalkidiki KTEL din Salonic va recomandam sa luati un taxi (€20), pentru a evita pierderea unei zile intregi incercand sa prindeti toate autobuzele. O calatorie cu autobuzul pana in Toroni dureaza in jur de 2 ore si costa €15.10/persoana.

Program autobuze KTEL Salonic – Toroni si retur:
Plecari din Salonic catre Toroni: 09:30, 13:30, 17:45
Plecari din Toroni catre Salonic: 07:30, 14:30, 18:10

statiunea toroni harta

Distanta si durata din Toroni in alte statiuni din Sithonia, Halkidiki

Toroni – Salonic (140 km ~2 ore si 15 minute)
Toroni – Neos Marmaras 21 km ~25 minute)
Toroni – Porto Koufo (5km ~7 minute)
Toroni – Metamorfosi (50 km ~1 ora)
Toroni – Kalamitsi (14 km ~18 minute)
Toroni – Sarti (20 km ~31 minute)
Toroni – Nikiti (41 km ~48 minute)
Toroni – Vourvourou (50 km ~55 minute)

Plaje din Toroni

Dupa cum am mentionat mai sus, plaja din Toroni este premiata cu Steagul Abastru, astfel ca va puteti astepta la o plaja foarte curata ce se bucura de nisip fin, ape curate, sezlonguri si umbrele, toalete, centre de inchirieri echipamente pentru sporturi nautice, beach baruri si restaurante. In apropiere se afla si cateva mini market-uri.

Plaja este ideala pentru familiile cu copii, apa fiind mai mereu linistita, iar fundul marii fiind nisipos. Cei care doresc sa se retraga intr-un colt ferit de privirile altor turisti ar trebui sa isi indrepte pasii spre capatul nordic al plajei.

plaje toroni

De asemenea, cei care prefera fasiile de plaja mai retrase, pot lua in considerare si plaja Tristinika, o continuare a plajei Toroni, ce se intinde de-a lungul a 5 km de nisip fin. Accesul la aceasta plaja este mai dificil, insa efortul va va fi rasplatit din plin. Plaja nu este organizata, iar cei mai multi dintre cei care sosesc aici vin cu cortul. Exista insa un beach bar care va poate oferi sezlonguri si umbrele.

Activitati in Toroni

Toroni se bucura de o istorie foarte bogata, povestea sa incepand in secolul VIII ien. A fost un oras foarte important in perioada antica, avand sub conducere 30 de orase mici. Cu toate acestea, din vremurile de demult apuse au ramas doar cateva ruine ale Fortului Lecythus, si Acropolisul situat pe dealul sudic din Toroni, catre Porto Koufo. Daca sunteti pasionat de snorkeling, puteti sa descoperiti ruinele agorei orasului antic sub apa, la o distanta de aproximativ 35 m de coasta.

statiunea toroni halkidiki

De asemenea, in sat se mai afla o biserica crestina micuta, iar in apropierea excavatiilor arheologice veti descoperi un cimitir unde pot fi vazute 134 de morminte ce dateaza din Epoca de Fier.

Cazare recomandata in Toroni

Pentru cei aflati in cautare de conditii foarte bune de cazare pentru tarife prietenoase, Fotini’s Studios 2 poate fi solutia perfecta. Situat intr-o gradina foarte frumoasa, la doar 120 m de plaja din Toroni, aceasta locatie isi intampina oaspetii cu studiouri si apartamente dotate cu chicineta si balcon propriu. Personalul de la receptie este prietenos si poate face toate aranjamentele pentru a va bucura de o croaziera la muntele Athos. Tarifele pentru un studio pornesc de la €40/noapte, iar pentru un apartament de la €50/noapte.

Alte articole despre Sithonia, Halkidiki

GHIDURI SITHONIAGHIDURI SITHONIAGHIDURI HALKIDIKI
Porto Koufo, o vacanta idilica intr-un port natural

Porto Koufo este unul dintre cele mai mari porturi naturale ale Greciei, intinzandu-se de-a lungul a 1.5 km. Satul se afla la o distanta de doar 5 km de Toroni…

Neos Marmaras, o statiune cosmopolita cu aer vintage 

Statiunea Neos Marmaras se bucura de o pozitie privilegiata pe bratul Sithonia al peninsulei Halkidiki si formeaza un…

Plaje Sithonia

Peninsula Halkidiki este foarte cunoscuta in randul romanilor care iubesc sa isi petreaca verile pe litoralul Greciei. Pe langa frumusetea…

Statiunea Sarti, Halkidiki, Sithonia

Cei care sunt in cautarea unei destinatii de vacanta pe malurile Marii Egee, ce imbina armonios marea, muntele, panoramele extraordinare si tarifele rezonabile…

Statiunea Vourvourou

Vourvourou este una dintre acele statiuni grecesti demne de a aparea pe vederile pe care le trimitem acasa odata ajunsi pe taramul fermecatoarei peninsule Halkidiki…

Plaje Kassandra

Bratul Kassandra este in principal destinatia preferata a tinerilor si a celor aflati in cautare de distractie la ceas de seara…

Post-ul Statiunea Toroni, Sithonia, Halkidiki apare prima dată în Ghid Turistic Grecia.

Viewing all 655 articles
Browse latest View live